Decyzja przyznająca świadczenie pielegnacyjne wydana przez SKO na czas określony.
Nowy wniosek złożony, osobie przysługuje. Czy pomimo tego dajecie znowu odmowę, potem odwołanie i SKO ???? ( oczywiście art. 17b)
Jeżeli już piszesz "osobie przysługuje" to nie wiem z jakiego powodu by miała być odmowa pisana.
Art. 17b to rolnicy - rozumie że zaprzestał pracy w gospodarstwie rolnym...?
Jeżeli niepełnosprawność powstała po 25 to daje odmowę ona się odwołuje i do SKO.
SKO przyznaje np. na czas określony. Osoba ponownie składa mi wniosek z nowym orzeczeniem ,a ja jak wcześniej ODMOWA, ODWOŁANIE , SKO
Nie wiem czy chodzi Ci o to samo ?
ja pierdzielę.... proponuję poczytać zasady ogólne KPA, szczególnie te o ekonomice postępowania i pogłębianiu zaufania obywateli do organów państwa....
jeżeli SKO już raz przyznało świadczenie pielegnacyjne na czas określony, to jak osoba ponownie składa wniosek bo jest kolejne orzeczenie i w zasadzie spełnia kryteria do przyznania poza tym nieszczęsnym art o dacie powstania niepełnosprawności, czy kolejny raz odmowa i ponownie odwołanie, czy już wcześniejszą decyzja SKO powinna sprawić że od razu wydaje decyzję przyznającą ????
Tak ... piszę ,że w sytuacji klienta... SKO ustaliło , że należy stosując wyrok TK pominąć warunek daty powstania niepełnosprawności... ple, ple, takie tam...
Oprócz Decyzja SKO przyznajaca ŚP.Koniec orzeczenia, nowy wniosek ..czy wydajecie sami decyzję czy ponownie odmowa, odwołanie ? - Świadczenia rodzinne przeczytaj również: