decyzja uchylająca

Wybrane tematy:
Informacja o przyznaniu świadczenia pieniężnego Ukraina Wzór decyzji przyznającej zasiłek rodzinny + dodatki ZŁOTÓWKA ZA ZŁOTÓWKĘ CV i adres Wzór umowy powierzenia przetwarzania danych osobowych do AOON ZUS - pismo o zaprzestaniu płacenia skł. em-rent. Wniosek o udostepnienie dokumentacji medycznej
ODPOWIEDZ
~ala

decyzja uchylająca

Post autor: ~ala »

ma może ktos wzór decyzji uchylającej świadczenia rodzinne i dodatki - powód przekroczenie dochodów
~pati

Re: decyzja uchylająca

Post autor: ~pati »

ja tez bym prosiła ale według nowych przepisów
~purpura

Post autor: ~purpura »

ja też takiej poszukuję. Proszę w imieniu swoim i Poprzedników o pomoc, bo jako początkujący pracownicy jest nam trudno, i jesteśmy niepewni, a nie chcemy źle napisać.

Proszę o pomoc
~nowa

Post autor: ~nowa »

Na pod­sta­wie art. 32 usta­wy z dnia 28 li­sto­pa­da 2003r. o świad­cze­niach ro­dzin­nych (Dz.U. z 2006r. Nr 139, poz.992 z późn.​zm.) § 18 ust. 3 Roz­po­rzą­dze­nia Mi­ni­stra Po­li­ty­ki Spo­łecz­nej z dnia 2 czerw­ca 2005 r. w spra­wie spo­so­bu i trybu po­stę­po­wa­nia w spra­wach o świad­cze­nia ro­dzin­ne (Dz. U. z 2005 r. Nr 105, poz. 881 z późn. zm) oraz art. 104 i art. 107 k.p.a. zmie­nia­jąc de­cy­zję Nr .............. z dnia ........

ORZE­KAM

za­koń­czyć re­ali­za­cję de­cy­zji ... z dnia .... od dnia ............ . Po­wo­dem za­koń­cze­nia de­cy­zji jest po­pra­wa wa­run­ków fi­nan­so­wych .

UZA­SAD­NIE­NIE

Na mocy de­cy­zji ......z dnia..... Pan/i ......... miał/a przy­zna­ny za­si­łek ro­dzin­ny wraz z do­dat­ka­mi na dzieci
W dniu za­in­te­re­so­wa­ny/a do­star­czył/a do tu­tej­sze­go Urzę­du za­świad­cze­nie z ...................Z w/w za­świad­cze­nia wy­ni­ka, że jest za­trud­nio­na od .......... r. i otrzy­ma­ła za mie­siąc ............ wy­na­gro­dze­nie netto w wy­so­ko­ści ........zł.

Zgod­nie z § 18 ust. 1 Roz­po­rzą­dze­nia Mi­ni­stra Po­li­ty­ki Spo­łecz­nej z dnia 2 czerw­ca 2005 r. w spra­wie spo­so­bu i trybu po­stę­po­wa­nia w spra­wach o świad­cze­nia ro­dzin­ne (Dz. U. z 2005 r. Nr 105, poz. 881 z późn. zm) do prze­cięt­ne­go mie­sięcz­ne­go do­cho­du ro­dzi­ny z 2010 r.​po od­li­cze­niu do­cho­du utra­co­ne­go (tj. ...) zo­stał do­li­czo­ny do­chód uzy­ska­ny za mie­siąc kwie­cień 2012 r. w kwo­cie........... zł. Po uwzględ­nie­niu do­cho­du uzy­ska­ne­go prze­cięt­ny mie­sięcz­ny do­chód ro­dzi­ny w prze­li­cze­niu na osobę wy­niósł ...........ł.

Zgod­nie z art. 5 ust.1 usta­wy o świad­cze­niach ro­dzin­nych za­si­łek ro­dzin­ny przy­słu­gu­je, je­że­li do­chód ro­dzi­ny w prze­li­cze­niu na osobę nie prze­kra­cza kwoty 504,00 zł.

W ana­li­zo­wa­nym przy­pad­ku art. 5 ust. 3 usta­wy o świad­cze­niach ro­dzin­nych nie znaj­du­je za­sto­so­wa­nia z uwagi na fakt, że kwota prze­kro­cze­nia tj. ........ zł jest więk­sza od kwoty od­po­wia­da­ją­cej naj­niż­sze­mu za­sił­ko­wi ro­dzin­ne­mu w okre­sie, na który jest usta­lo­ny, tj. 68,00 zł.

Zgod­nie z § 18 ust. 3 Roz­po­rzą­dze­nia Mi­ni­stra Po­li­ty­ki Spo­łecz­nej z dnia 2 czerw­ca 2005 r. w spra­wie spo­so­bu i trybu po­stę­po­wa­nia w spra­wach o świad­cze­nia ro­dzin­ne, w przy­pad­ku gdy do­chód ro­dzi­ny po­więk­szo­ny o uzy­ska­ny do­chód po­wo­du­je utra­tę prawa do świad­czeń ro­dzin­nych, świad­cze­nia nie przy­słu­gu­ją od mie­sią­ca na­stę­pu­ją­ce­go po pierw­szym peł­nym mie­sią­cu od uzy­ska­nia do­cho­du.

Wobec po­wyż­sze­go orze­czo­no jak w sen­ten­cji.

PO­UCZE­NIE

Od ni­niej­szej de­cy­zji służy prawo wnie­sie­nia od­wo­ła­nia do Sa­mo­rzą­do­we­go Ko­le­gium Od­wo­ław­cze­go w .............. za po­śred­nic­twem tu­tej­szej In­sty­tu­cji w ter­mi­nie 14 dni od daty do­rę­cze­nia.

...................
pod­pis

Otrzy­mu­ją

ad­re­sat
a/a
~pati

Post autor: ~pati »

a robił już ktoś po nowemu?
ODPOWIEDZ