potrzebuje pomocy
mam przypadek osoby, która pobierała zasiłek stały, ZUS przyzanał jej rentę, ona nam o tym nie powiedziała i przez jakis czas brała nienależnie zasiłek, więc my zobowiązaliśmy ją w decyzji do zwrotu nadpłaconego świadczenia, właściwie ZUS miał potrącać jej z renty przez kilka miesięcy i nam zwracać na konto
wszystko byłoby fajnie, ale ona w trakcie zwracania tych pieniędzy zmarła
i teraz ponoć muszę napisać decyzję umarzającą jej resztę tych niespłaconych jeszcze pieniędzy
macie może wrór takiej decyzji??
jeśli znaleźlibyście coś takiego lub nawewt podobnego, to proszę prześlijcie mi na maila: [email protected]
z góry dziękuję:)
decyzja umarzająca - pilnie prosze:)
Re: decyzja umarzająca - pilnie prosze:)
Możesz umorzyć postępowanie na podstawie art. 105 kpa. Wnioskodawca zmarł, więc postępowanie stało się bezprzedmiotowe. Można dodać art. 162 § 1 pkt. 1 kpa. Poszukaj w ustawie o pomocy społecznej art. pasującego do sytuacji i w podstawie prawnej również go użyj.
Oprócz decyzja umarzająca - pilnie prosze:) - Wzory pism przeczytaj również:
sprawozdanie
prosze was o pomoc co do wzorów
uchylenie naszej decyzji w związku z wyrokiem TK
Pismo do ZK
skierowanie na przymusowe leczenie psychiatryczne
wstrzymanie wypłaty
wstrzymanie wypłaty
decyzja przedłużająca na świadczenie pielęgnacyjne
do Ali, której SKO podtrzymało odmowę-becik /za granica/
Wzór pisma do Centralnego Biura Adresowego
proszę o pomoc.... dłużnik (z zagranicy) płacił wierzycielce niepełne alimenty... czy uchylić i od kiedy?
może ktoś mi dać wzór decyzji odmownej na zasiłek pielkęgnacyjny dziecko 16 l stopień lekki.
informacja do owd o podwyższeniu
wzór na wypełnianie wniosku o zasiłek rodzinny
Gdzie wysyłacie DECYZJĘ przyznającą FA, jeżeli dłużnik jest za granicą, a komornik nie prowadzi egzekucji alimentów na terenie P
dziewczyna nie chce FA za wrzesień – uchylić decyzję czy zmienić?