No jak możesz wydać teraz decyzję, jak warunkiem jest 6 miesięcy nie wywiązywania się ze zobowiązań alimentacyjnych?justa789 pisze: ↑14 lip 2025, 7:27Poradźcie mi czy trzeba wydać decyzję uznającą dłużnika. Dłużnik nie stawił się na wywiad (odebrał korespondencję), tylko że egzekucja prowadzona jest dopiero od 17.02.2025r. Nie minęło 6 miesięcy wywiązywania się z obowiązku alimentacyjnego. Wstrzymać się jeszcze czy wydać już decyzję. Od Komornika mam pismo że nic narazie przez te 5 miesięcy nie wpłacił.
Czekasz miesiąc, pismo do komornika, dopiero jak Ci napisze, że jest 6 miesięcy, wtedy decyzja, ale przed decyzją wszczęcie postępowania wysyłasz.zombi pisze: ↑16 lip 2025, 8:49No jak możesz wydać teraz decyzję, jak warunkiem jest 6 miesięcy nie wywiązywania się ze zobowiązań alimentacyjnych?justa789 pisze: ↑14 lip 2025, 7:27Poradźcie mi czy trzeba wydać decyzję uznającą dłużnika. Dłużnik nie stawił się na wywiad (odebrał korespondencję), tylko że egzekucja prowadzona jest dopiero od 17.02.2025r. Nie minęło 6 miesięcy wywiązywania się z obowiązku alimentacyjnego. Wstrzymać się jeszcze czy wydać już decyzję. Od Komornika mam pismo że nic narazie przez te 5 miesięcy nie wpłacił.