decyzja wstrzymujaca - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 23 wrz 2014, 12:50

Witam
Na podstwie którego art. wstrzymujecie wypłate swiadczeń ( do czasu ustalenia koordynacji) i na podstwie jakiego art. wznawiacie wypłate ( czy trzeba uchylac te wstrzyumujaca) ???
ankaj

Napisano: 23 wrz 2014, 12:54

nie ma takiego artykułu
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 23 wrz 2014, 13:10

No wiem ze nie ma wiec jak to robicie??
ankaj

Napisano: 24 wrz 2014, 9:02

jak wiesz że Twoja decyzja wydane byłą przez organ niewłaściwy czyli po zaistnieniu koordynacji to można postanowieniem wstrzymać realizację decyzji, w innym przypadku niestety ale już są schody
my to robimy na wniosek strony... po prostu Pani wnosi a ja przesuwam..z grzecznosći , bez żadnego pisma czy decyzji
ale nie każdy chce wstrzymać, niektórzy żądają dalszych wypłat i tu jest kłopot.. miałam ostatnio takie... Pani żądała dalszych wypłat, oświadczyła że jest świadoma ewentualności zwrotu tych pieniędzy i... i na samym końcu przepychanki ROPS napisał mi ze nie będą dochodzic nienaleznych bo my jako ośrodek wiedzieliśmy ze będzie koordynacji i mogliśmy nie wypłacac..pozostało mi zgrzytnąc zębami, zapomnieć i na przyszłosć szukać innego wyjscia.
i wymysliłam tylko tyle że wstrzymanie zrobie na podstawie wezwania do złożenia wyjaśnień ...owszem zgłosili się, dali dokumentację dla ROPS, ale nie dokonali pełnych wyjaśnień, nie ma pewności co do słusznosci dalszego wypłacania i tym się bedę teraz broniła przed dalszym wypłacaniem świadczeń
MoniaM

Napisano: 24 wrz 2014, 9:17

" i na samym końcu przepychanki ROPS napisał mi ze nie będą dochodzic nienaleznych bo my jako ośrodek wiedzieliśmy ze będzie koordynacji i mogliśmy nie wypłacac.." - w takim razie twoj ROPS nie zna przepisow:) procedura jest wlasnie taka,ze swiadczenia nalezy wyplacac do chwili stwierdzenia przez marszalka od kiedy zachodzi koordynacja, a po uchyleniu przez nas prawa i ustaleniu przez ROPS,ze w czasie koordynacji swiadczenia nie przyslugiwaly marszalek dochodzi ich zwrotu... to wszystko jest w art. 23a...i nic do tego nie ma wiedza osrodka, ze bedzie zachodzic koordynacja (poza tym nawet jak bedzie to swiadczenia tez moga czasami przyslugiwac) - dopoki nie jest to ustalone strona ma [prawo pobierac dalej swiadczenia (chyba ze nie chce - to zawsze moze z nich zrezygnowac i molzna uchylic prawo;-))
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 24 wrz 2014, 11:15

MoniaM pisze:i na samym końcu przepychanki ROPS napisał mi ze nie będą dochodzic nienaleznych bo my jako ośrodek wiedzieliśmy ze będzie koordynacji i mogliśmy nie wypłacac..
Skarga do marszałka. ;)
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x