decyzja wydana a brak dokumentów do utraty - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 08 lis 2016, 12:52

hej. potrzebna mi rada jak postąpić.

Przyjąłem wniosek i oświadczenie, ze dokumenty znajdują się w świadczeniach rodzinnych. Jakoś tak niefortunnie nie weryfikowałem tego w empatii (a to był błąd). Wydałem decyzję.

Teraz strona przynosi uzysk męża - i musze go doliczyć, ale nie mogę utracić dochodu z poprzedniej pracy bo nie mam świadectwa pracy i pit 11.
Jak nie utracę dochodu to im przekroczy kryterium!

Jaka procedura w takiej sytuacji? macie jakiś wzór pisma lub rady na tą sytuację?

zastosować wezwanie o uzupełnienie braków we wniosku? (już rozpatrzonym - to bez sensu)
beny

Napisano: 08 lis 2016, 13:11

beny pisze:hej. potrzebna mi rada jak postąpić.

Przyjąłem wniosek i oświadczenie, ze dokumenty znajdują się w świadczeniach rodzinnych. Jakoś tak niefortunnie nie weryfikowałem tego w empatii (a to był błąd). Wydałem decyzję.

Teraz strona przynosi uzysk męża - i musze go doliczyć, ale nie mogę utracić dochodu z poprzedniej pracy bo nie mam świadectwa pracy i pit 11.
Jak nie utracę dochodu to im przekroczy kryterium!

Jaka procedura w takiej sytuacji? macie jakiś wzór pisma lub rady na tą sytuację?

zastosować wezwanie o uzupełnienie braków we wniosku? (już rozpatrzonym - to bez sensu)
Najprościej to telefon do klienta i poproś żeby jak najszybciej dostarczyli wymagane dokumenty. Potem jeszcze raz przelicz sobie dochód z uwzględnieniem utraty, czyli tak jak miało być od początku, a następnie dodaj dochód uzyskany.
Gość

Napisano: 08 lis 2016, 13:16

Ja tez tak zrobiłam. Donieśli wszystkie dokumenty i jest ok.
kkk21

Napisano: 08 lis 2016, 13:44

dzięki! wszystko gra!

A przyjmujecie ewentualne oświadczenia w przypadku gdyby zagubili dokumenty itp.?
beny

Napisano: 08 lis 2016, 14:11

Takiej sytuacji nie miałam i sama nie wiem co bym zrobiła.
kkk21

Napisano: 08 lis 2016, 14:44

beny pisze:dzięki! wszystko gra!

A przyjmujecie ewentualne oświadczenia w przypadku gdyby zagubili dokumenty itp.?
Oświadczenie zawsze możesz przyjąć. Choć dziwne, że ludzie zgubili tak ważny dokument jak świadectwo pracy :)
nowicjuszka
Awatar użytkownika
Referent
Od: 14 cze 2016, 13:29
Zajmuję się: św

Napisano: 08 lis 2016, 14:57

ok ale różnie bywa. może być i tak, że ktoś już nie ma tych dokumentów a zakład pracy już nie istnieje. i co wtedy? ? ? jak robicie?
beny

Napisano: 08 lis 2016, 19:24

Jak zgubili to ludzi problem tobie mają te dokumenty dostarczyć niech wystąpią do pracodawcy o kopię lub ty wystąp.
A tak z ciekawości skoro nic nie przyjąłeś to jak wyliczałeś dochód na podstawie czego skoro w rodzinnych nic nie sprawdzałeś a pracę od czasu składania dokumentów w zeszłym roku mógł zmienić a tam nie zgłosił tego. Po drugie zobowiązani jesteśmy posiadać składki zus i urząd skarbowy za 2014 bez tego nie wolno podjąć decyzji
adlublin
Praktykant
Od: 07 paź 2016, 7:14
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x