Mam prośbę. Czy ktoś z Was wydaje decyzje administracyjne w sprawie dofinansowań? Czy ktoś byłby chętny udostępnić mi wzór decyzji odmownej? Najbardziej chodzi mi o uzasadnienie odmowy
Ja również chętnie skorzystałabym z pomocy kogoś, kto już ma za sobą trudy wydania decyzji odmownej chodzi o dofinansowania ze środków PFRON głównie do likwidacji barier.
Nas interesantka zarzucająca niekompetencję. Póki co nie robię jeszcze decyzji ale myślę, że już niedługo gdyż grożono nam skargą do Sądu więc pewnie też SKO nakaże decyzje.
Jestem bardzo ciekawa na jakiej podstawie wydajecie decyzję i do kogo ludzie mają się odwoływać, nie wspominając o terminie uprawomocnienia decyzji???? Można prosić co napisało SKO?
Jeszcze sama sobie nie wyobrażam, w jaki sposób odmówić gdy nie ma środków na koncie np. Stąd moje pytanie o jakiś wzór. SKO podjęło taką decyzję na podstawie wyroków sądu. Nasz petent przeszedł całą drogę prawną i pomimo że SKO na początku orzekło, iż nie ma możliwości odwołania i nie musimy wydawać decyzji to jednak sąd potem to uchylił. SKO nie miało wyjścia. Stwierdzili, że nasze pisma informujące mają formę decyzji administracyjnej i są władczą decyzją organu administracyjnego. Poza tym według sądu klient zawsze powinien mieć możliwość odwołania. Tyle że nie brali w ogóle pod uwagę kwestii że nasze środki nie są workiem bez dna. Zero odniesienia do tej kwestii.
i co zyska klient? ze na końcu i tak dostaje decyzję odmowną z powodu braku środków tyle, że w formie decyzji administracyjnej.
A ile uganiania i roboty dla nas
Jeszcze raz spróbuje, może ktoś coś.... Czy jest ktoś kto jakiekolwiek decyzje administracyjne wydaje w sprawie środków algorytmowych?? chociażby pojedyncze odmowy? Radca uważa, że decyzje administracyjne w tej sprawie może tylko prezydent podpisać i nie może nikogo upoważnić..że się nie da...