Czy przy przesyłaniu przyłączenia do komornika stawiacie na decyzji pieczątkę pt. " Decyzja stała się ostateczna w dniu........ "
Czy taka pieczątka jest wymagalna? Czy musi być na decyzji data jej ostateczności?
ja po prostu wpisuję w treść wniosku o przyłączenie m.in. że dołączam OSTATECZNA decyzję, której realizacja rozpoczęła się w dniu ... zgodnie z harmonogramem
moja Kancelaria przyjmuje też taką opcję - wysyłam pismo, z informacją, ze zostało przyznane świadczenie na FA a decyzje zostanie wysłana w terminie późniejszym po uprawomocnieniu
Aktualnie jest jeszcze jedno rozwiązanie - może najlepsze i najszybsze - strona może zrzec się odwołania w dniu odbioru decyzji i w tym dniu decyzja staje się ostateczna i prawomocna, w związku z tym możemy już ją wysyłać do komornika
Czy gdy dec jest prawomocna bo wierzycielka napisala ta formule ze zrzeka sie odwolania w dniu odbioru wysylam decyzje z wnioskiem o przylaczenie to mam napisac ze bedzie realizowana zgodnie z harmonogramem. Chodzi mi ze wyplaty zaczana sie w pazdzierniku 2017