jak ktoś ma czas i ochotę to może się bawić w dochodzie i sprawdzanie. Ja nie mam czasu i dla minie krzyżyk na deklaracji jest święty i koniec.
jak ktoś ma czas i ochotę to może się bawić w dochodzie i sprawdzanie. Ja nie mam czasu i dla minie krzyżyk na deklaracji jest święty i koniec.
masz prawo, ale to własnie ten krzyżyk (i tylko on) jest wyróżnikiem deklaracji w trybie art. 27g
RAMENelinka85 pisze:krzyżyk na deklaracji jest święty i koniec.
Ja przy deklaracjach typu B daję odmowy, zobaczymy co wyjdzie w SKO. Niestety liczy się stan faktyczny, a nie co strona miała na myśli.aga2006 pisze: ↑05 paź 2022, 8:31Mamy Panią, która złożyła deklarację CEEB w 2021, ale formularz B (budynki i lokale niemieszkalne). Ewidentnie pomyłka, bo to jest budynek mieszkalny. Po 11 sierpnia dokonała poprawki, ale w systemie powstała nowa deklaracja. Zastanawiamy się co w tej sytuacji. Z jednej strony Pani zgłosiła źródło ciepła przed 11 sierpnia 2022, ale nie na tym druku co powinna. Odmowa czy przyznać?
Ale na co składa, na kozę czy olej, bo jak ma pozytywnie rozpatrzony na olej, to kozę to sobie mieć może i ma odmowe.Samter pisze: ↑26 paź 2022, 12:51Ktoś przed 30 czerwca br. złożył deklarację ceeb, że posiada tylko kocioł gazowy na gaz ziemny. W lipcu br. zakupił piec typu koza na drewno i brykiety. Pod koniec sierpnia piec ten zamontował/uruchomił, po czym przed upływem 14 dni złożył kolejna deklarację dot. pieca na gaz i kozy na drewno, zaznaczając w deklaracji ceeb, że dotyczy źródła ciepła uruchomionego po 1 lipca 2021. Pod koniec września złożył wniosek o dodatek na drewno, wskazując kozę jako główne źródło ciepła. Czy należy mu się dodatek na kozę???