deklaracja VAT-7 gdzie stawka zw.??? - Księgowość

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 10 lut 2017, 9:46

W którym miejscu w deklaracji VAT-7 przekazywanej do UG wpisujecie usługi opiekuńcze ze stawką zwolnioną, widzę wiersz.3-stawka 0%, w.4-5%, w.5-7%-8%, w.6 22%-23% a gdzie jest stawka zwolniona??? Bardzo dziękuję
olik

Napisano: 10 lut 2017, 9:50

pozycja nr 10, część C deklaracji
MGOPS01

Napisano: 10 lut 2017, 9:52

w 1 Dostawa towarów oraz świadczenie usług na terytorium kraju, zwolnione od podatkuu
Ol.

Napisano: 10 lut 2017, 10:14

bardzo dziękuję, a jeszcze jedno-jeśli odpłatność za usł.opiekuńcze za miesiąc styczeń zostały wpłacone na rachunek bankowy GOPS w lutym to wykazuję je w deklaracji VAT-7 za styczeń czy dopiero za luty????
olik

Napisano: 10 lut 2017, 10:20

za styczeń - liczy się data świadczenia usługi
MGOPS01

Napisano: 21 lut 2017, 14:34

mam pytanie w temacie, Nasz GOPS otrzymuje fakturę za usługi opiekuńcze/rehabilitacyjne i na podstawie decyzji re-fakturuje na osoby fizyczne poniesione koszty wystawiając fakturę oczywiście zwolniona z vat na podstawie art 43.. i w cząstkowej deklaracji VAT ujmuje w pozycji 10 w części C ale zastanawia mnie czy wykazuje również zakup usług na podstawie której mam sprzedaż, czyli ta fakturę która otrzymuję. czy wykazuje ja w pozycji 45 części D2.?? oczywiście bez podatku naliczonego, bo zakup jest zwolniony... Bardzo proszę o opinie :P pozdrawiam wszystkich zdezorientowanych
aga-w-1976

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x