US zwrócił nam tytuł wykonawczy dotyczący okresu świadczeniowego 2009/2010 i wydał postanowienie o nie przystąpieniu do egzekucji - poborca skarbowy oświadczył że nie zastał dłużnika pod wskazanym adresem. Z pism nadsyłanych przez organ dłużnika i późniejszych ustaleń komornika wynika że dłużnik od 2011 roku zmieniał często miejsca zamieszkania i był kilka razy w areszcie. Do którego US wysłać w takim razie ten tytuł wykonawczy - urzędy skarbowe też się przez te kilka lat zmieniały?? Obecnie dłużnik jest w areszcie! Posiada stałe zameldowanie i do US stałego zameldowania obecnie wysyłam bieżące tytuły!! Nie wiem co zrobić z tamtym. Czy wysłać do aktualnego US + jakieś wyjaśnienie?? Niech ktoś pomoże? Czy mieliście taką sytuację??
Na szkoleniu tłumaczyli że jeżeli dłużnik przebywa w areszcie, szpitalu itp. to TW wysyłamy do urzędu skarbowego odpowiedniego dla ostatniego adresu zameldowania. W twoim przypadku zupełnie naturalne jest że poborca nie zastał dłużnika w domu skoro ten jest w areszcie musisz się odwołać i tyle
to też rozumiem, że jak dłużnik w areszcie to do US ostatniego miejsca zameldowania, ale mi chodzi o tytuł wykonawczy za 2009/2010, dłużnik w tym czasie nie był w areszcie ani w tym czasie kiedy wysyłaliśmy tytuł. Nie mogę się raczej od tego odwołać, można złożyć zażalenie ale 7 dni już minęło i nic z tego. W okresie tych niecałych 5 lat przewinęło się kilka różnych US!! Nie wiem czy wysłać to do ostatniego tak jak wysyłałam tyt wyk za 2013/2014????