dla nowego członka rodzinny - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 17 lip 2023, 8:14

Pani złożyła wniosek elektronicznie dla nowego członka rodzinny. Sama ma wydaną kartę w innym mieście? Zadzwoniłam do niej , żeby się zjawiła i jakoś się nie zjawia czy wysłać jej wezwanie czy od razu decyzja odmowna ? Jak do tego podejść?
agejszen92
Starszy referent
Od: 25 paź 2018, 16:30
Zajmuję się: ŚW/ŚR

Napisano: 18 lip 2023, 8:35

odmowa na podstawie jakiego art.? jeżeli dziecko spełnia warunki, adres wskazany we wniosku jest w gminie, to nie bardzo jest podstawa - teoretycznie, a często też praktycznie, członek rodziny może mieszkać w innej gminie. wiadomo, że jak bo9bas dopiero się urodził, to raczej nie będzie mieszkał sam gdzie indziej :D
ja bym wezwała do złożenia wyjaśnień odnośnie zamieszkania rodziny, np. może być to osobiste stawiennictwo, bo jak się nie zjawi to bez rozpatrzenia, a jak przyjdzie, to może jednak złoży wniosek dla wszystkich, jak się wskaże przepis ustawy o konieczności zgłaszania zmiany miejsca zamieszkania ;)
można też przyznać kartę jak leci, system nie zablokuje, nada nowy numer rodziny, a jak potem taka osoba będzie np. chciała dla siebie duplikat i złoży wniosek to się dowie dlaczego go nie może otrzymać :P wiem, wiem, złośliwe rozwiązanie, ale ja dużo wniosków tak rozpatrzyłam, bo ilość pisanych wezwań to... chyba z 50% do wniosków elektronicznych :lol:
rikli
Referent
Od: 15 maja 2019, 10:25
Zajmuję się: KDR

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x