Dlaczego w mopsach jest tyle pań po 50-tce?

Wybrane tematy:
coś pozytywnego Dobra książka
~pracownik socjalny

Re: Dlaczego w mopsach jest tyle pań po 50-tce?

Post autor: ~pracownik socjalny »

Miało być o wieku, a zeszło na płeć?

Szkoda, że mój wpis powyżej został zignorowany.

\"Dyskryminacja ze względu na wiek, kanibalizm społeczny, ageizm, kontekst daty urodzenia w wyścigu szczurów i walce o byt. Ma to zapewne związek z kryzysem gospodarczym oraz bezrobociem. Prawdopodobnie ma to również związek z ideologią braku szacunku dla osób starszych. Uważam, że znacznie lepszy od walki młodszych ze starszymi jest międzypokoleniowy dialog. Współpraca a nie walka\".
~ada

Post autor: ~ada »

E tam, zawracanie głowy! ludzie dzielą się na mądrych i nie koniecznie mądrych małych i dużych, mężczyzn i kobiety. Niech każdy robi użytek ze swoich atutów, spełnia swoje marzenia goni swoje sukcesy. Ale pomysł żeby jedni \" zwolnili miejsca\" bo inni chcieliby ewentualnie wejść w to miejsce jest dziwny.
Dzisiejsze pięćdziesięciolatki odejdą, ale za 17lat. A wtedy dzisiejsze trzydziestolatki będą miały krótko przed pięćdziesiątką itd.... i tak wkoło macieju
Ja osobiście mam gdzieś \"szacunek\" młodszych z racji wieku. Nie zamierzam z nikim walczyć. Niech każdy robi swoje
~facet

Post autor: ~facet »

Ada napisała:

\"Tak nawiasem mówiąc, facetowi wszystko można wybaczyć, brzuszek, łysinę, nikczemny wzrost. Ale brak klasy i pieniędzy jest niewybaczalny\".

W temacie segregacji oraz dyskryminacji ze względu na wiek pojawiają się kolejne przejawy dyskryminacji, tym razem ze względu na status społeczny \"klasa partnera oraz pieniądze\".
~ada

Post autor: ~ada »

Facet a co ty mnie cytujesz, każdy może to sam przeczytać co napisałam. A napisałam że niewybaczalny jest brak klasy i pieniędzy. Powyższy temat jest tego potwierdzeniem
~Lena

Post autor: ~Lena »

Adaś idź na rower, na spacer, do kina, na kolację z przyjaciółmi..... szkoda życia i energii na \"zmienianie świata\" na tym forum.
~Prometeusz

Post autor: ~Prometeusz »

Każde miejsce na świecie i każde forum może zmienić świat. Patrz \"efekt motyla\", patrz \"synergia\'.
~Adam

Post autor: ~Adam »

Teoria chaosu.
~Zorro

Post autor: ~Zorro »

Z synergią to ja mam raczej złe doświadczenia. Jeden burmistrz tłumaczył synergią konieczność likwidacji mego macierzystego ops i wywalił z pracy wiele osób.
Ciekawe jest jaki z tego wyjdzie \"efekt motyla\"?
~Adam

Post autor: ~Adam »

Przecież wielu wróciło do pracy.
~Zorro

Post autor: ~Zorro »

Nikt nie wrócił. Wiele osób znalazło nową pracę.
ODPOWIEDZ