dlaczego zabieramy od kolejnego miesiaca jeśli wystapi jakaś

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
ODPOWIEDZ
grosiki
Referent
Zajmuję się: św
Kontakt:

dlaczego zabieramy od kolejnego miesiaca jeśli wystapi jakaś

Post autor: grosiki »

Witam . Nie mogę się doczytać w ustawie. Dlaczego uchylić mam decyzję od czerwca na dziecko, które od 08.05. jest w MOW, a nie np od maja. Podobnie jeśli dziecko zmarło w 2 kwietnia to dlaczego od maja nie wypłacam a nie już w kwietniu,. św jest niepodzielne oprócz wyjątków. Czy ktoś mnie oświeci, czy jest jakiś artykuł, jak w uzasadnieniu napisać, dlaczego od czerwca uchylam . W przypadku uzysku i utraty dochodu to jest to sprecyzowane.
Awatar użytkownika
6i9
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: dlaczego zabieramy od kolejnego miesiaca jeśli wystapi j

Post autor: 6i9 »

Tak jak wskazałaś świadczenie jest podzielne tylko w określonych sytuacjach więc jeżeli dziecko było umieszczone w MOW od 08.05.18 to przez 7 dni maja rodzice byli uprawnieni do świadczenia a że w tym przypadku świadczenia nie podzielisz to wypłacasz za cały miesiąc
bern
Praktykant
Zajmuję się: FA
Kontakt:

Post autor: bern »

ktoś ma też jakiś inny pomysł?
Awatar użytkownika
Diana
Starszy referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: Diana »

6i9 pisze:Tak jak wskazałaś świadczenie jest podzielne tylko w określonych sytuacjach więc jeżeli dziecko było umieszczone w MOW od 08.05.18 to przez 7 dni maja rodzice byli uprawnieni do świadczenia a że w tym przypadku świadczenia nie podzielisz to wypłacasz za cały miesiąc
Tutaj nie ma żadnych "nowych pomysłów". Jest dokładnie tak jak napisała 6i9
i ta zasada do wszystkich innych przypadków ma zastosowanie. Chocby przysługiwało przez jeden dzień w miesiącu, to wypłacasz 500zł
ODPOWIEDZ