dłuż nik uznany za uchylającego - a teraz jest 6 miesięcy płaconych alimentów ale nie przyszedł na wywiad - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 2    [ Posty: 17 ]

Napisano: 21 sty 2014, 23:42

dłużnik już raz został uznany za uchylającego się od zobowiązań alimentacyjnych. teraz też nie zgłosił się na wywiad. wszczeliśmy postępowanie i tym razem ma przez ostatnie 6 miesięcy płacone alimenty po 50% ale do tej pory nadal nie przyszedł na wywiad.

czy w takim przypadku umarzamy postępowanie - płaci ale nie przyszedł na wywiad, a już raz został uznany za uchylającego się?

nie wiem jak ma się do tego zapis, że: w przypadku gdy jest to 50% to nie wydaje się decyzji o uznaniu za uchylającego się.

MOŻE MIAŁ KTOŚ PODIBNY PRZYPADEK????
~koala

Napisano: 22 sty 2014, 10:26

decyzja umorzajaca postepowanie, poniewaz jest spelniony warunek art. 5 ust. 3a
~jolcia

Napisano: 22 sty 2014, 11:28

Kto mi powie czy jak nie wyrobiłam się w terminie z wysłaniem do prokuratury i do starosty tych wszystkich pism, a minelo juz ponad pol roku to musze sprawdzic teraz te 6 miesiecy do tej starej decyzji?? Czy mam wyslac do prokuratury mimo wszystko jesli decyzja o uchylaniu dotyczyla okresu 2012/2013???
~Basia

Napisano: 22 sty 2014, 11:39

dłuznik płacił przez 6 miesięcy, ma zabrane prawko. chce zwrotu tego prawka, ale nie chce stawić sie na wywiad i przynieść zaświadczenia z pup a już tym bardziej napisac podanie o zwrot prawka. Czy ja mam cos z tym robić?
~ja

Napisano: 22 sty 2014, 11:59

no niestety wg art 5 ust.6 pkt 1 w tym przypadku d.u.p.a
~mm

Napisano: 22 sty 2014, 14:22

czy ja coś moge zrobić czy czekac aż sam przyjdzie napisac podanie, zaświadczenia z pup, oświadczenie o stanie majątkowym i wywiad? to Konfliktowy gość...
~ja

Napisano: 22 sty 2014, 14:27

napisz mu pismo że nie ustały wszystkie przesłanki

uchylenie decyzji o zatrzymaniu prawa jazdy następuje na wniosek organu właściwego dłużnika, gdy:
1) ustanie przyczyna zatrzymania prawa jazdy,

o której mowa w art. 5 ust. 3 ustawy, ( 1 przesłanka)

oraz

dłużnik alimentacyjny przez okres ostatnich 6 miesięcy wywiązał się w każdym miesiącu ze zobowiązań alimentacyjnych w kwocie nie niższej niż 50 % kwoty bieżąco ustalonych alimentów

lub
2) nastąpi utrata statusu dłużnika alimentacyjnego.
eMGie
Podinspektor
Od: 06 wrz 2013, 12:13
Zajmuję się:

Napisano: 22 sty 2014, 14:50

na początku tzn. w kwietniu stawił sie na wywiad, ale odmówił zarejestrowania sie w PUP więc wszczęłam postepowanie... w rezultacie zatrzymano mu prawko. No i on przez te 6 miesiecy spłacał te 50%, a teraz musi ponownie stawić sie na wywiad, tak? Dobrze rozumiem?
~ja

Napisano: 22 sty 2014, 14:50

na początku tzn. w kwietniu stawił sie na wywiad, ale odmówił zarejestrowania sie w PUP więc wszczęłam postepowanie... w rezultacie zatrzymano mu prawko. No i on przez te 6 miesiecy spłacał te 50%, a teraz musi ponownie stawić sie na wywiad, tak? Dobrze rozumiem?
~ja

Napisano: 22 sty 2014, 15:26

?
~ja

Strona 1 z 2    [ Posty: 17 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x