dłużniczka za granicą – czy powinienem jej wysłać zawiadomienie o wszczęciu post. pod niemiecki adres czy powinno się wystąpić do sądu o przedstawiciela?
Jeżeli powinienem wysłać list do Niemiec, to na jakiej zwrotce, na polskiej??? Nic już z tego nie rozumiem.... A jeżeli ona już nie mieszka w Niemczech pod tym adresem, to po jakim czasie list wróci do mnie (po miesiącu czy jeszcze dłużej)? Doradźcie, kto ma doświadczenie w takiej sprawie....
dłużniczka za granicą – czy powinienem jej wysłać zawiadomienie o wszczęciu post. pod niemiecki adres czy powinno się
Re: dłużniczka za granicą – czy powinienem jej wysłać zawiadomienie o wszczęciu post. pod niemiecki adres czy powinno
ja wysłałam za pośrednictwem konsula
Re: dłużniczka za granicą – czy powinienem jej wysłać zawiadomienie o wszczęciu post. pod niemiecki adres czy powinno
nie można ... poniewaz nie mozemy wysłac pism ze swiadczen rodzinnych i funduszu poza granice naszego kraju
w takim wypadku trzeba wyznaczyc sadownie przedstawiciela dla osoby nieznanej z miejsc apobytu ...
w takim wypadku trzeba wyznaczyc sadownie przedstawiciela dla osoby nieznanej z miejsc apobytu ...
a kto wtedy jest OWD, skoro meldunek ma w mojej gminie
na szkoleniu mówili,że jeżeli znamy adres dłużnika za granicą to można wysłać mu korespondencję z czerwoną zwrotką z tym,że oni nie są zainteresowani taką korespondencją i z doświadczenia wiem że nie odbierają takich korespondencji nawet jeżeli dłużnik to Polak , zna sprawę listy, wracają awizowane więc pozostaje ustanowienie pełnomocnika w sądzie.
Ja wysyłam za granice i o dziwo dłużnicy odbierają więc ustanowienie kurator jest niepotrzebne. A podwójnie awizowane to doręczone.
Oprócz dłużniczka za granicą – czy powinienem jej wysłać zawiadomienie o wszczęciu post. pod niemiecki adres czy powinno się - Wzory pism przeczytaj również:
błędne przekazanie alimentów przez Komornika
decyzja wstrzymujaca wyplate fa
dec uchylajaca FA przekroczenie kryterium doch
wzó decyzji uchylającej
Umieścić czy nie w skł.rodz.
Umieścić czy nie w skł.rodz.
WAŻNE!!!Do Elmera i innych: który art. ustawy o FA mówi, że decyzję UCHYLA SIĘ od miesiąca następującego po miesiącu, w którym n
Czy może być takie wezwanie do dłużnika? (bo mam wrażenie, że napisałam tu coś nieodpowiedniego i głupiego...)
Proszę o pomoc
Decyzja uchylająca FA od września
składka zdrowotna
Czy ktoś może?
nienależnie pobrane z FA - decyzja
umorzenie
zawiadomienie o wszczeciu postepowania dla dluznika
Czy dajecie osobne OŚWIADCZENIA dot. art.15ust.3,pkt2 i pkt3 ustawy o FA? Jeżeli tak, to czy może być takie: