Przyznałam świadczenie z fa - dłużniczka za granicą-adres znany. Wysyłam mu informację o przyznanych świadczeniach i chciałbym zamieścić informację że ma wskazać adres do doręczeń w kraju. Jak znam życie i tę osobę, to ona i tak tego nie zrobi. Jak to dalej napisać, chciałabym coś jeszcze o tym, że w przypadku zmiany adresu adresu korespondencja wysyłana na dotychczasowy adres będzie skutecznie doręczona. Ale to przecieź będzie raczej adres za granicą. (Minimalna jest moja wiara, że ona poda jakis adres w kraju). Czy tak można zrobić?
zgodnie z art. 40 § 4 Ustawy z dnia 14 czerwca 1960r. Kodeks postępowania administracyjnego mówiącym o tym, iż strona zamieszkała za granicą lub mająca siedzibę za granica, jeżeli nie ustanowiła pełnomocnika do prowadzenia sprawy zamieszkałego w kraju, jest obowiązana wskazać w kraju pełnomocnika do doręczeń
W przeciwnym razie jak wskazuje art. 40 § 5 wyżej cytowanej ustawy, niewskazanie pełnomocnika do doręczeń, kierowanej korespondencji, spowoduje pozostawienie pism w aktach sprawy ze skutkiem doręczenia.