dłużnik alimentacyjny - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]

Napisano: 11 lip 2016, 13:48

Starzy dłużnicy , którzy maja zaległości choć już wierzycielom nie wypłcamy świadczeń z F Al - zawsze pisze /co roku / do komornikow o wiadomości o nich. Czy zrobic im wszczęcia do komorników czy przyłączenia ? Czy nic nie robic Ja nic nie zrobiłam do tej pory i nie wiem ..... Prosze podpowiedzcie jak robiliście !
RESA

Napisano: 11 lip 2016, 14:24

PROSZE ! Nikt nie przyłączał dlużnikow 'Starych" ? a może ktoś z WAS robił wszczęcvie ? ale po co jesli co roku dostaje meldunek na moj wniosek o dłuzniku
RESA

Napisano: 11 lip 2016, 14:32

zdecydowanie masz pisać do komornika wniosek o wszczęcie bądź przyłaczenie się do egzekucji tych tzw. starych dłuzników
"Bądź dobrej myśli
bo po co być złej"
Stanisław Lem
legalna 01
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 27 kwie 2015, 14:01
Zajmuję się:

Napisano: 12 lip 2016, 9:33

Co roku w sprawie "starych dłużnikow " wysyłam pismo do komornika o sprawozdanie co robi Komornik w sprawie zadłużenia. Mam wszystkie wnioski i odpowiedzi Komornika Prosze mi powiedzieć co w takim przypadku Wszczęcia czy Przyłączenia ? Bardzo prosze mi pomoc i gdzie o tym poczytać
RESA

Napisano: 12 lip 2016, 9:47

prosze kiedy przyłaczenia ?
RESA

Napisano: 12 lip 2016, 11:18

Dlaczego wszyscy mają pomoc a ja nie ?........ nie wiem...może zadaje glupie pytania...
RESA

Napisano: 12 lip 2016, 11:23

USTAWA
z dnia 24 lipca 2015 r.
o zmianie ustawy o pomocy osobom uprawnionym do alimentów, ustawy o emeryturach i rentach z Funduszu
Ubezpieczeń Społecznych oraz ustawy o świadczeniach rodzinnych
Art. 9. 1. Należności przypadające od dłużnika alimentacyjnego z tytułu świadczeń wypłaconych z funduszu alimentacyjnego,
wraz z odsetkami, podlegające przed dniem wejścia w życie ustawy ściągnięciu w trybie administracyjnego
postępowania egzekucyjnego, w stosunku do których nie jest prowadzone administracyjne postępowanie egzekucyjne,
podlegają ściągnięciu, w trybie określonym w art. 27 ust. 3 i 3a ustawy, o której mowa w art. 1, w brzmieniu nadanym
niniejszą ustawą, z uwzględnieniem należności dotychczas wyegzekwowanych.

2. W przypadku, o którym mowa w ust. 1, w sprawach, w których administracyjne postępowanie egzekucyjne zostało
umorzone na podstawie art. 8,
wniosek o wszczęcie postępowania egzekucyjnego, o którym mowa w art. 27 ust. 3 ustawy,
o której mowa w art. 1, w brzmieniu nadanym niniejszą ustawą, lub o przyłączenie się do postępowania egzekucyjnego,
o którym mowa w art. 27 ust. 3a ustawy, o której mowa w art. 1, w brzmieniu nadanym niniejszą ustawą, składa się do
organu egzekucyjnego w terminie 3 miesięcy od dnia otrzymania postanowienia o umorzeniu.
nowapa
Podinspektor
Od: 16 gru 2014, 11:47
Zajmuję się:

Napisano: 12 lip 2016, 13:02

Dzieki najserdeczniejsze
RESA

Napisano: 12 lip 2016, 13:47

RESA
bardzo cie proszę zamieść wzór zapytania do KS w sprawie "starych" dłużników, jestem od niedawna na FA i zastanawiałam się co oprócz przyłączenia można zrobić.
Z góry dziękuję
Stokrota
Praktykant
Od: 09 gru 2015, 14:27
Zajmuję się:

Napisano: 12 lip 2016, 13:56

Stokrota czytaj przepisy i mniej się zastanawiaj, a będziesz zdrowsza. O jaki wniosek do KS Ci chodzi?
nowapa
Podinspektor
Od: 16 gru 2014, 11:47
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x