Dłużnik przyszedł na wywiad i nie płaci - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 20 kwie 2016, 10:11

Hej,
dłużnik wstawił się na wywiad, i przy okazji oświadczył, że nie płaci min. 50 % zasądzonych alimentów. Wszczęłam postępowanie ws. uchylania się dłużnika, i napisałam do komornika o 50% wpłat, czy po otrzymaniu informacji od kom. że dłużnik nie płaci, wystawić decyzję o uchylaniu się?
Kasia22

Napisano: 20 kwie 2016, 10:39

jeżeli dłużnik stawił się na wywiad złożył oświadczenie majątkowe to nie wszczyna się postępowania ani nie wydaje się decyzji...
margiii
Stażysta
Od: 12 mar 2015, 11:58
Zajmuję się:

Napisano: 20 kwie 2016, 11:22

Dzięki za odpowiedź.
Myślałam wcześniej, czy przyjdzie na wywiad czy nie, to i tak najważniejsze jest czy płaci 50% przez 6 miesięcy.
Trochę teraz mi się zamieszało w głowie.
Kasia22

Napisano: 26 sty 2023, 14:33

Jeżeli o mnie chodzi to powinno być tak zrobione, że jeżeli przyjdzie na wywiad nie ma niepelnosprawnoci znacznej a np umiarkowana ze moze podjąc prace to zobowiązuje go zeby zarejestrował się w Urzedzie Pracy jezeli się zarejestruje to pisze pismo o aktywizacje dłużnika do PUP. Jeżeli nie zarejestruje sie w PUP. TO dopiero wszczęcie postępowania 50 % i potem czekamy co komornik odpisze jezeli napisze ze nie placi to wystawiamy decyzję uznającą jezeli placi postanowienie o zakończeniu postępowania.
natka.
Praktykant
Od: 04 sty 2022, 10:19
Zajmuję się: Fundusz alimentacyjny, Stypendium szkolne, Dodatek osłonowy

Napisano: 27 sty 2023, 9:34

Hej,
no dobrze a co robicie z dłużnikiem, który jest zarejestrowany i poszło pismo o aktywizację dłużnika a UP odpowiedział ,że aktywizacja zawodowa klienta jest utrudniona z uwagi na problem z dojazdem i problemy zdrowotne. Rozpoczynam pracę z funduszem i nie wiem co dalej.
Pomóżcie proszę.
OPSF
Praktykant
Od: 24 sty 2023, 13:40
Zajmuję się: Fundusz alimentacyjny i świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x