dłuznik sie odwołał

Wybrane tematy:
Informacja o przyznaniu świadczenia pieniężnego Ukraina Wzór decyzji przyznającej zasiłek rodzinny + dodatki ZŁOTÓWKA ZA ZŁOTÓWKĘ CV i adres Wzór umowy powierzenia przetwarzania danych osobowych do AOON ZUS - pismo o zaprzestaniu płacenia skł. em-rent. Wniosek o udostepnienie dokumentacji medycznej
ODPOWIEDZ
~jolka

dłuznik sie odwołał

Post autor: ~jolka »

jaka ma być podstawa prawna do decyzji uchylającej decyzję o zwrocie dla dłuznika. Wystawiłam taka decyzję dla dłuznika, on ie do nas odwołał twierdząc że przez cały okres zasiłkowy płacił kobiecie do rąk, przedstawił ksero dowodów wpłat. Bardzo proszę o pomoc
~md

Re: dłuznik sie odwołał

Post autor: ~md »

wydaje mi się że jeśli wpłaty wskazują, że kobieta faktycznie pobierała świadczenia w pełnej wysokości w okresie 10.2008 - 09.09 to są to dla niej nienależnie pobrane świadczenia. chyba należy wezwać ją do wyjaśnienia, jeśli wszystko się zgadza to uwzględnić te wpłaty i zmienić decyzję dla dłużnika na tą kwotę która jest do spłaty
następnie wznowić postępowanie w sprawie nienależnie pobranych świadczeń wobec kobiety ale nie bardzo wiem czy w tej kolejności. bo właściwie jeżeli decyzja wobec kobiety jeszcze obowiązuje to .......???
~jolka

Re: dłuznik sie odwołał

Post autor: ~jolka »

decyzja dla kobiety została zamknięta na jej wniosek, za wrzesień juz nie pobrała, powiedzcie jaka jest kolejność działania? Dodam że kobieta odebrała wezwanie do stawienia się celem wyjasnienia i do tej pory tego nie zrobiła. Co powinnam zrbić w takim przypadku?
ODPOWIEDZ