Dłużnik z innej gminy i podjęte działania - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 20 paź 2016, 10:15

Hej,
Dostałam od OWW wniosek o podjęcie działania wobec dłużnika, wezwałam go na wywiad, nie przyszedł, później wszczęcie i decyzja o uchylaniu się prokuratura i zabranie prawa jazdy. Między czasie dłużnik skontaktował się ze mną, ze nigdy nie przebywał w naszej gminie że na stałe zamieszkuje gdzieś na drugim końcu polski, tylko do mojej gminy przyjeżdża na okres wakacyjny, żeby sobie dorobić. Co z tym fantem zrobić, napisać do SKO o unieważnienie decyzji o uchylaniu??
Kasia29

Napisano: 21 paź 2016, 9:05

Hej,
coś, ktoś może przynajmniej naprowadzi na jakiś pomysł?.
Kasia29

Napisano: 21 paź 2016, 9:39

Art. 156. § 1. Organ administracji publicznej stwierdza nieważność decyzji, która:

1) wydana została z naruszeniem przepisów o właściwości;

Tylko na to musisz mieć dokument, a nie rozmowę telefoniczną. piłka jest po stronie dłużnika
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 21 paź 2016, 10:00

Dzięki serdeczne, dłużnik zostawił nr telefonu, zadzwonię do niego niech się wstawi w OWW i napisze oświadczenie. Jeszcze raz dziękuję Elmerku. Buziaki :)
Kasia29

Napisano: 21 paź 2016, 13:04

A jak było doręczone wszczęcie postępowania? Bo moze dłużnik zwyczajnie ściemna?
kotbehemot6

Napisano: 24 paź 2016, 7:41

Hej,
nie ściemnia przyszedł faks z OWW z dłużnika oświadczeniem. A poza tym dzwoniłam do komornika i powiedział, że dłużnik zawsze przebywał na terenie innej gminy, i że nie wie skąd OWW wytrzasnął adres mojej gminy.
Kasia29

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x