Mam informację z sądu okręgowego, potwierdzającą, że "wierzycielka złożyła wniosek o pomoc w egzekucji alimentów od dłużnika znajdującego się za granicą oraz że do organu za granicą wysłany został wniosek o uznanie i stwierdzenie wykonalności orzeczeń polskiego sądu. Jak wynika z wyliczeń wierzycielki, dłużnik nie dokonuje regularnych wpłat a jego aktualne zadłużenie wynosi X zł. Informację wydano na podst. art. 15 ust. 4 pkt 3e ustawy o pomocy o.u.d.a."
Teraz pytania:
1) Czy to wystarczy i mogę przyznać FA?
Moim zdaniem tak, bo to jest "informacja właściwego sądu lub właściwej instytucji o podjęciu przez osobę uprawnioną czynności związanych z wykonaniem tytułu wykonawczego za granicą...";
2) Czy doliczam do Jej dochodu ewentualną kasę, którą dostała od dłużnika w roku bazowym? Jeśli tak, to na podstawie oświadczenia o dochodach nieopodatkowanych, bo informacji z innej instytucji nie dostanę?
3) czy jako OWW mam spróbować ustalić zagraniczny adres dłużnika i wysłać Mu informację o przyznaniu FA?
4) Czy ewentualnie wysłać do sądu informację o przyznaniu FA, czy nie, bo nie jest to organ egzekucyjny?