dłużnik za granicą - postępowanie egzekucyjne prowadzi Sąd i komornik - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 24 sty 2020, 11:32

Witam,
Jestem OWW.
Mam dłużnika, który przebywa za granicą. Postępowanie egzekucyjne prowadzi komornik, ale też do każdego wniosku o przyznanie FA wierzycielka dołącza informację z sądu o bezskuteczności egzekucji.
Mam kilka pytań:
1. znalazłam pismo z grudnia 2018 r. od kuratora z podanym dokładnym adresem dłużnika za granicą - czy po przyznaniu świadczeń z FA powinnam wysłać mu na ten adres za granicę informację o przyznaniu świadczeń z FA (a przyznałam we wrześniu i do tej pory tego nie zrobiłam, bo ktoś mi podpowiedział że za granicę nie muszę wysyłać...)??
2. decyzje po przyznaniu świadczenia wysłałam do komornika, ale czy też powinnam wysłać do Sądu?

Proszę o wypowiedzi, jeśli ktoś ma doświadczenie w tej sprawie. Z góry dziękuję.
pytająca1
Stażysta
Od: 07 sie 2019, 21:26
Zajmuję się: FA

Napisano: 27 sty 2020, 8:12

Nie bierzemy pod uwagę adresu z poprzedniego okresu zasiłkowego, tylko z obecnego zaświadczenia od komornika - szkolenie z Mazurkiewiczem.
Ja wysłałam do sądu, a potem się dowiedziałam na szkoleniu, że nie trzeba. Tylko, że u mnie komornik nie prowadzi egzekucji, a mam jedynie zaświadczenie z sądu.
paja1231
Stażysta
Od: 24 wrz 2019, 11:05
Zajmuję się: PS

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x