mam dłużnika zamieszkałego w Norwegii, podobno tam też pracuje, w Polsce nie ma kto odbierać pism skierowanych do niego , mam jego adres zamieszkania w Norwegii, czy zawiadomienie o przyznanym FA mogę wysłać do Norwegii i co z wnioskiem o podjęcie wobec niego działań czy go robię , czy już nic więcej nie robię , pani wystąpiła z wnioskiem w sądzie to wystarczy. Proszę o wszelkie podpowiedzi to moja pierwsza taka sytuacja i nie chcę popełnić błędów , bardzo proszę
Art. 40 kpa.§ 4. Strona zamieszkała za granicą lub mająca siedzibę za granicą, jeżeli nie ustanowiła pełnomocnika do prowadzenia sprawy zamieszkałego w kraju, jest obowiązana wskazać w kraju pełnomocnika do doręczeń.
§ 5. W razie niewskazania pełnomocnika do doręczeń przeznaczone dla tej strony pisma pozostawia się w aktach sprawy ze skutkiem doręczenia. Stronę należy o tym pouczyć przy pierwszym doręczeniu. Strona powinna być również pouczona o możliwości złożenia odpowiedzi na pismo wszczynające postępowanie i wyjaśnień na piśmie oraz o tym, kto może być ustanowiony pełnomocnikiem.