kobieta jest w trakcie rozwodu i ma zasądzone alimenty na dzieci, kazałam jej wpisać męża do składu rodziny i jego dochody. Wydalam decyzję odmowną z powodu przekroczenia dochodu i odwołała się. SKO dało do ponownego rozpatrzenia - wskazuje na wyro sądu że niby nie powinnam ujmować męża i jego dochodów. Co mam zrobić?
jaki wyrok ? co kazali jeszcze udokumentowac? jesli wszystko bylo jasne a tylko im sie twoje podejscie do sprawy nie podobalo - to mogli uchylic twoja decyzje i sami przyznac...dalej decyzja odmowan, w uzasadnieniu tylko odnies sie do tego ze w tym przypadku nie ma znaczenia ze sa zasadzone alimenty, bo w skladzie rodziny mezatki musi byc zgodnie z definicja rodziny maz i jego dochody nawet jesli nie wychowuja dzieci wspolnie
chodzi im o wyrok zasądzający alimenty. Czy ja w uzasadnieniu znów piszę wyliczankę na temat przekroczenia dochodu jak w tamtej decyzji czy tylko że nas wyroki sądu nie obowiązują tylko ustawa? jak to ująć?
nie ma znaczenia ten wyrok o alimenty skoro Pani jest w zwiazku małżenskim, ustawa jasno mowi kto ma byc w skladzie rodziny a kto nie, musisz jeszce raz wsyztsko ladnie opisac posiłkujac sie ustawa, dasz odmowe po raz drugi , a jak oni uwazaja inaczej to niech uchyla twoja decyzje i sami przyznaja, ty dzialasz zgodnie z ustawa