Do KB, Elmera i innych

Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??
ODPOWIEDZ
m.m

Do KB, Elmera i innych

Post autor: m.m »

Wniosek o rodzinne złożony w lutym (wniosek składa panna). W składzie rodziny nie ma ojca, ponieważ w sądzie toczyła się sprawa o alimenty. Zrobiłam przedłużenie terminu. Sąd wydał wyrok w kwietniu i zasądził alimenty od marca.
Od kiedy mam przyznać zasiłek od marca czy od kwietnia?
de Charette

Re: Do KB, Elmera i innych

Post autor: de Charette »

sama se narobiłaś problemów takim postępowaniem....
Odmawiasz na luty i marzec, przyznajesz od kwietnia
Awatar użytkownika
kronos79
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: kronos79 »

m.m pisze:Wniosek o rodzinne złożony w lutym (wniosek składa panna). W składzie rodziny nie ma ojca, ponieważ w sądzie toczyła się sprawa o alimenty. Zrobiłam przedłużenie terminu. Sąd wydał wyrok w kwietniu i zasądził alimenty od marca.
Od kiedy mam przyznać zasiłek od marca czy od kwietnia?
Wyrok jest kwietniowy, więc od kwietnia.
Aczkolwiek na gruncie zwrotu ŚNP miałem wyrok WSA uznający w kwestii alimentów treść wyroku, a nie datę jego wydania, czyli w Twoim przypadku byłby to marzec. To jednak był WSA, a nie organ I instancji.
Reasumując, przyznaj od kwietrnia, jak strona będzie się chciała odwołać, to specjalnie jej od tego nie odwodź.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
Rafał

Post autor: Rafał »

nie miałaś prawa zawieszać tego postępowania w lutym ona nie spełniała wymogów do przyznania zr..
Awatar użytkownika
kb
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: kb »

zgadzam sie z popzrednikami:)
ODPOWIEDZ