dokładnie tak i jeżeli partner nie jest ojcem pierwszego dziecka do w takich przypadkach moje ( lubelskie ) SKO przyznaje po odwołaniu dodatek zt. samotnegonoteev pisze:Nawet jeśli przyjęlibyśmy, że przestała być samotną z dniem urodzenia, to w marcu dodatek jej się jeszcze należy (chyba, że urodziła 1 marca)
Też jestem z woj. lubelskiego, u nas niestety SKO równiez przyznaje w takich sytuacjach dodatek, powołując się na Konwencję Praw Dziecka.ewalu pisze:dokładnie tak i jeżeli partner nie jest ojcem pierwszego dziecka do w takich przypadkach moje ( lubelskie ) SKO przyznaje po odwołaniu dodatek zt. samotnegonoteev pisze:Nawet jeśli przyjęlibyśmy, że przestała być samotną z dniem urodzenia, to w marcu dodatek jej się jeszcze należy (chyba, że urodziła 1 marca)
dlaczego niestetyUlciak pisze: Też jestem z woj. lubelskiego, u nas niestety SKO równiez przyznaje w takich sytuacjach dodatek, powołując się na Konwencję Praw Dziecka.
bo pani już nie jest samotną matka w myśl ustawy o św. rodzinnychewalu pisze:dlaczego niestetyUlciak pisze: Też jestem z woj. lubelskiego, u nas niestety SKO równiez przyznaje w takich sytuacjach dodatek, powołując się na Konwencję Praw Dziecka.![]()
Tak jak napisane powyżej, jest to niezgodne z przepisami.ewalu pisze:dlaczego niestetyUlciak pisze: Też jestem z woj. lubelskiego, u nas niestety SKO równiez przyznaje w takich sytuacjach dodatek, powołując się na Konwencję Praw Dziecka.![]()
ale jak sko przyzna to płacisz i masz większe 3% ... ja mam z pięć takich matekUlciak pisze:Tak jak napisane powyżej, jest to niezgodne z przepisami.ewalu pisze:dlaczego niestetyUlciak pisze: Też jestem z woj. lubelskiego, u nas niestety SKO równiez przyznaje w takich sytuacjach dodatek, powołując się na Konwencję Praw Dziecka.![]()
Aby być samotnym rodzicem, muszą być spełnione dwie przesłanki.
Jeśli wychowuje dziecko z innym rodzicem, nie jest już samotna.