Jeśli dłużnik wpłaca bezpośrednio do OWW, to ten powinien komornika poinformować o otrzymanych kwotach. Tym samym komornik wykazuje później wszystkie wpłaty dłużnika. ja odpisuję OWD ale zaznaczam, że organem egzekucyjnym jest KOMORNIK
Oj Elmer, czepiasz się.
Wyluzuj dzisiaj czwartek jutro już piątek i wolne.
Powiedziałam tylko jak ja robię. Wysyłam i do mnie tez przysyłają odpowiedzi z OWW i jest super. Mam zbadaną sprawę od A do Z. Dłużnik mi nie zarzuci, że wystawiłam decyzję a on wpłacał do OWW.
W ubiegłym roku wystąpiłam z zapytaniem o wpłaty moich dłużników i wyobraź sobie, że od wszystkich otrzymałam odpowiedź za co bardzo dziękuję.
Nie wysyłam, jeszcze nie dostałam ale raczej bym nie odpowiedziała-to co do nas wpłaca dluznik nie jest wywiązywaniem się z obowiązku alimentacji tylko spłata zadłużenia wobec BP.
ja tam pisze do OWW - komornik wydajac zaświadczenie pisze tylko ze na OPS zostało przekazane tyle i tyle - nie rozbija tego na nalezność i odsetki...ba pisze nawet ze szczegółowych informacji udzieli mi OPS...
oj Anka W. wiem że wczoraj nasi wygrali, ale tak to nawet ja nie świętowałem by mi się dni pomyliły...
W czwartek nasi znowu muszą wygrać.
Świętować będę po finale
ja pisze do komornika( każdy oww jest zobowiazany przysyłać komornikowi info o wpłatach do oww lub z us). jesli komornik napisze kowty, to wtedy dopiero pisze do oww o rozbicie.