do kronosa 79 :)
do kronosa 79 :)
czy jesli komus przyznano zasiłek dla bezrobotnych na okres od 20.01.2014 do 20.04.2014 a na zaswiadczeniu z PUP wpisano ze zasiłek za styczen i luty wypłacono 11.03. zasiłek za marzec wypłacono 01.04. to uchylam swiadczenia od 01.04 ?..
chciałam doliczyc zasiłek za pierwszy miesiac bez wyrównan czyli marzec i uchylic od 01.04.ale data wypłaty zbiła mnie z tropu..
chciałam doliczyc zasiłek za pierwszy miesiac bez wyrównan czyli marzec i uchylic od 01.04.ale data wypłaty zbiła mnie z tropu..
- kb
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: do kronosa 79 :)
sorry,ze sie wtracam... ale zasilek dla bezrobotnych to musisz doliczyc za drugi miesiac po zusyku (a nie za pierwszy miesiac) i to jest konkretnie luty, masz doliczyc wysokosc zasilku przyslugujaca za luty - nie ma znaczenia kiedy wyplacona...jesli jest przekroczenie to swiadczenia nie przysluguja od marca
- kronos79
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
A z jakiego dnia jest decyzja o zasiłku? Wysokość zasiłku jest ustalona ustawowo, więc możesz spokojnie ustalić wysokość dochodu za luty. W takiej sytuacji skutek nastąpi(ł) od marca.calineczka pisze:czy jesli komus przyznano zasiłek dla bezrobotnych na okres od 20.01.2014 do 20.04.2014 a na zaswiadczeniu z PUP wpisano ze zasiłek za styczen i luty wypłacono 11.03. zasiłek za marzec wypłacono 01.04. to uchylam swiadczenia od 01.04 ?..
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
Terry Pratchett
- kronos79
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
wtrącaj się do woli.kb pisze:sorry,ze sie wtracam...

"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
Terry Pratchett
mam decyzje z 26.02.2014 r. wydana przez marszałka województwa a na wydruku wystawionym przez pup wpisana jest data decyzji 20.01.2014 r.
- kronos79
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Nie do końca rozumiem - jaką decyzję wydał Marszałek Województwa?calineczka pisze:mam decyzje z 26.02.2014 r. wydana przez marszałka województwa a na wydruku wystawionym przez pup wpisana jest data decyzji 20.01.2014 r.
Jeśli PUP wydał decyzję 20.01.2014r., dochodem uzyskanym jest dochód za luty 2014r. Ewentualna utrata uprawnień od marca 2014r.
Terry Pratchett
Terry Pratchett
tzn z upowaznienia marszałka wydał WUP ... klient pracował wczesniej w Anglii i PUP na moim terenie wysłal wniosek o zasiłek dla bezrobotnych do WUP-u i dlatego sprawa trwała tak długo
- kronos79
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Ja zawsze stoję na stanowisku, że to data wydania decyzji decyduje o zaistnieniu przesłanki przesadzającej o uzyskaniu dochodu, choćby dlatego, ze wcześniej strona nie ma możliwości nas poinformować o fakcie uzyskania dochodu.
Jeśli PUP wydał wcześniej decyzje, to tę datę bym przyjął, jeśli decyzję wydał dopiero WUP, to za datę uzyskania dochodu przyjąłbym datę wydania decyzji przez WUP.
Jeśli PUP wydał wcześniej decyzje, to tę datę bym przyjął, jeśli decyzję wydał dopiero WUP, to za datę uzyskania dochodu przyjąłbym datę wydania decyzji przez WUP.
Terry Pratchett
Terry Pratchett
Oprócz do kronosa 79 :) - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
samotne
dec. o zwrocie N.P. brak wpłaty- upomnienie
jak wy robicie w takim przypadku?
Błędnie przyznany wychowawczy - pomocy!!!
co dalej ?
Od kiedy przyznac SR
utrata dochodu- zr od IV czy od V?
CAS ZBIORY FA!!!!!!!NERWICA!!!!!!!!!
od kiedy przyznac rodzinne
sprawozdania raz jeszcze
powrót z wychowawczego + chorobowe
Stypendium PUP z UE
samotne przy orzeczeniu
od kiedy przyznać?
Specjalny zasiłek opiekuńczy
skład rodziny