Do P.Tomka - kiedy aktualizacja KIDT? - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 03 kwie 2016, 21:50

Kiedy będzie obiecana na 23 marca nakładka z biurem KIDT?
"Przeciwności losu uczą mądrości, powodzenie ją odbiera"
makam
Stażysta
Od: 15 lut 2016, 23:09
Zajmuję się:

Napisano: 04 kwie 2016, 11:06

A kto kiedykolwiek obiecywał na 23 marca? Na pewno nie my.
Ile razy nas pytano, odpowiadaliśmy, że nie ma jeszcze decyzji i nadal nic się nie zmieniło.
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor
Od: 04 kwie 2007, 11:01
Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)

Napisano: 18 maja 2016, 13:48

czy cos juz wiadomo na temat możliwości przesyłania zadłużenia do 5 biura z Sygnity.

Jak wysyłacie zadłużenie do nowego biura??
gopsosk

Napisano: 18 maja 2016, 15:32

W ogóle nie wysyłamy, robimy 500 plus:)
Zosia69

Napisano: 18 maja 2016, 22:04

SYGNITY pisze:A kto kiedykolwiek obiecywał na 23 marca? Na pewno nie my.
Ile razy nas pytano, odpowiadaliśmy, że nie ma jeszcze decyzji i nadal nic się nie zmieniło.
Obiecał mi to pracownik Państwa infolinii podczas rozmowy telefonicznej w połowie marca.
Tak czy owak, obiecano czy nie obiecano - powinni się Państwo wstydzić - mamy połowę maja i nadal nie możemy wywiązywać się z obowiązku, który nakłada na nas ustawa.
makam
Stażysta
Zajmuję się:

Napisano: 18 maja 2016, 22:14

Dla dociekliwych i bojących się wyników ewentualnych kontroli:
Po zarejestrowaniu się w biurze KIDT i otrzymaniu hasła i loginu, dzwońcie na ich infolinię. Bardzo miła obsługa pokieruje Was krok po kroku Jeśli nie jesteście zbyt biegli w informatyce wołajcie od razu swoich informatyków. Ja prawie dałam radę, to z czym sobie nie mogłam poradzić zrobili za mnie konsultanci KIDT.
Powodzenia:)
makam
Stażysta
Zajmuję się:

Napisano: 19 maja 2016, 8:32

makam pisze:powinni się Państwo wstydzić - mamy połowę maja i nadal nie możemy wywiązywać się z obowiązku, który nakłada na nas ustawa.
To bardzo niesprawiedliwy pogląd. Jak już kilkakrotnie pisałem, w tej sprawie nie wszystko zależy od nas. Jest to integracja dwóch podmiotów (KIDT i SD) i poza wykonaniem samej aktualizacji SD potrzebne są sprawy formalne, które na to pozwolą, w postaci umowy między dwoma integrującymi się podmiotami i te sprawy niestety wciąż są procedowane i nie widać ich końca, dlatego nie jesteśmy w stanie podać konkretnego terminu. Wbrew temu co piszesz, aktualizacja oprogramowania nie umożliwi Tobie wywiązania się z obowiązku, tylko może go ułatwić i chętnie to ułatwimy, jeśli wymogi formalne na to pozwolą. Wiedząc że temat jest ważny, od dawna prowadzimy równolegle z tymi formalnymi sprawami także prace techniczne, jednak i tutaj napotykamy na poważne trudności związane z narzędziami informatycznymi udostępnianych przez KIDT (tzw. webserwisami), a odpowiedzi na nasze pytania wciąż są niewystarczające do ukończenia prac. Tak jak pisałem, kiedy tylko będzie to możliwe, dam znać o terminie.
pozdrawiam
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor
Od: 04 kwie 2007, 11:01
Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x