do p. Tomka z SYGNITY koniec świadczenia w lipcu a nowy wnio

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
ODPOWIEDZ
małemiasto
Stażysta
Zajmuję się:
Kontakt:

do p. Tomka z SYGNITY koniec świadczenia w lipcu a nowy wnio

Post autor: małemiasto »

Witam
mam rodzinę, w której pani ma przyznane 500+ na drugie dziecko do 21 lipca br. bo tak pierwsze kończy 18 lat. Pani złożyła już nowy wniosek na nowy okres, który na pewno rozpatrzony zostanie dopiero po lipcowej wypłacie świadczeń. Mam zagadkę jak sygnity przyzna nowe świadczenie za lipiec, skoro w lipcu wypłacone zostanie świadczenie za 21 dni a np. w sierpniu będziemy rozpatrywać nowy wniosek i teoretycznie dziecku powinno się należeć od 22 lipca. Czy sygnity przyzna jakieś wyrównanie od 22 lipca?
ela159
Praktykant
Zajmuję się: SR/Sw/FA
Kontakt:

Re: do p. Tomka z SYGNITY koniec świadczenia w lipcu a nowy

Post autor: ela159 »

A nie powinno czasami drugie dziecko mieć wypłacone za cały miesiąc lipiec? To pierwsze dziecko miało do 21 lipca a drugie do końca miesiąca, w którym pierwsze kończy 18 lat.
małemiasto
Stażysta
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: do p. Tomka z SYGNITY koniec świadczenia w lipcu a nowy

Post autor: małemiasto »

ela159 pisze:A nie powinno czasami drugie dziecko mieć wypłacone za cały miesiąc lipiec? To pierwsze dziecko miało do 21 lipca a drugie do końca miesiąca, w którym pierwsze kończy 18 lat.
o mamo, pomroczność jasna mnie dopadła! faktycznie przecież św się nie dzieli - dziękuję! :D
ODPOWIEDZ