Do Pana Tomka prośba o pomoc ! - Problemy techniczne z oprogramowaniem

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 08 lip 2013, 12:34

Witam! Mam duży problem , bo nie mogę w jednej z rodzin zrobić decyzji. Chodzi o to ,że miałam dwie odrębne rodziny , które połączyłam w całość , poniewaz prowadziły wspólne gospodarstwo domowe.Przeniosłam wszystkich członków rodziny z jednej do drugiej ale pozostała w Pomoście w oknie \"szczegóły\" głowa rodziny tej pierwszej rodziny , jednak wchodząc w teczkę tej rodziny nie pokazywało mi tej głowy rodziny . Po dłuższym czasie sytuacja się zmieniła i znowu muszę liczyć rodziny odrębnie i tu mam duży kłopot, gdyż cofając cały proces tzn . przywracając członków rodziny do pierwotnej wszyscy się wpisali oprócz głowy rodziny . Obecnie sytuacja wygląda tak ,że w Oknie \" szczegóły\" pokazuje mi dwie głowy rodziny matkę i ojca .Wchodzac jednak w rodzinę i jej członków pokazują się wszyscy z wyjątkiem matki ( pierwotnej głowy rodziny) i liczba osób od 1 do 8 ale brakuje mi 7 ( matki) . Wywiad akceptuje ale decyzji nie mogę zrobić, pokazuje mi ,ze osoba nie należy do rodziny , taka sama sytuacja jest jak chcę decyzje zrobić na drugą \"głowę rodziny\" ( ojca) , a w przynależności danego członka pokazuje mi ,że do rodziny jednak należy . Nie wiem jak to obejść ?Pisałam do Sygnity z raportem błędu ale nie uzyskałam odpowiedzi.Proszę pilnie o pomoc. Dziękuję ! Pozdrawiam
~Beata

Napisano: 08 lip 2013, 12:46

Konieczne jest zgłoszenie na serwis i przysłanie kopii bazy danych. pozdrawiam
~Tomek

Napisano: 08 lip 2013, 16:52

Jak to zrobić , gdzie ten serwis?
~Beata

Napisano: 06 lis 2013, 16:42

Tomaszu, czy w tych terminalach będzie można modyfikować wywiady?
~.

Napisano: 06 lis 2013, 17:03

Terminale Mobilne, zarówno jeśli chodzi o sprzęt, jak i oprogramowanie, są produkcji innej firmy, nie Sygnity.

My jedynie przygotowaliśmy wersję systemu Pomost, dostosowaną do współpracy z nimi (wersja ta była poddana testom w MPiPS, które były bardzo drobiazgowe, schodziły nawet do poziomu pojedynczych spacji, czy są dobrze interpetowane przy wczytywaniu dokumentów z Emp@tii do Pomostu. Po ich pozytywnym przejściu, udostępniliśmy Użytkownikom w dniu 30 września br wersję 1-11.0 Pomost Std.). Informacje o tej wersji można znaleźć tu: https://public.sygnity.pl/zabezpieczenie ... 02013-2134 i jest tam cały rozdział o zlecaniu i odbiorze wywiadów.

Ale za drugą stronę układanki, czyli oprogramowanie terminalu, siłą rzeczy wypowiadać się nie mogę.

Z mojej wiedzy wynika, że na terminalu będzie przycisk \"Autoryzuj\" po którego naciśnięciu będzie wygenerowana ta słynna sygnatura pod którą ma się podpisać Klient i potem już nie można modyfikować. Ale podobno na terminalu jest też przycisk \"Cofnij\" czy cóś takiego i można modyfikować, z tym że aby przesłać taki wywiad do Pomostu trzeba znowu kliknąć Autoryzuj i terminal wygeneruje nową sygnaturę - zmienioną, pod którą znów Klient musi się podpisać.
~Tomek

Napisano: 06 lis 2013, 17:09

dziekuję
~.

Napisano: 06 lis 2013, 17:15

Ale ostateczna postać może być inna - jak napisałem wyżej na tamtą stronę nie mam wpływu, taki był stan jak przechodziliśmy wspomniane testy.
pozdrawiam
~Tomek

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x