do pracujących na ZETO KOSZALIN - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 11 sty 2016, 13:21

Czy zł za zł zrobiona przez ZETO jest OK? Dziwne jest to jak liczą rodzinne w poszczególnych okresach i wychodzi do wypłaty inna kwota w różnych okresach. Jak widziałam w SYGnity to u nich jest jedna kwota w całym okresie zasiłkowym.
Nie wiem czy nasz program jest OK, zresztą patrząc na przykład z wersji 3.0.2 to nic mi się nie zgadza (dojazdy)
julka111

Napisano: 11 sty 2016, 13:33

jest już nowa wersja 3.0.3, ale jeszcze tego nie robiłam. Nie moge wprowadzić kwoty świadczenia rodzicielskiego ponieważ w parametrach systemowych ta zakładka jest nie aktywna- czy wy też tak macie?
Gość

Napisano: 11 sty 2016, 13:52

Ja jeszcze nie mam wniosków o rodzicielskie, ale w tej wersji 3.0.3 też wylicza zł za zł z różnymi kwotami w poszczególnych miesiącach - tak jest to zobrazowane w dokumentacji użytkownika
julka111

Napisano: 11 sty 2016, 13:57

Wprowadziłam sobie kwotę świadczenia rodzicielskiego w parametrach i zmieniłam wysokość świadczenia pielęgnacyjnego od 01.01.2016r. System przyjął. Najpierw dodałam nowy okres 15/16 i data zmian 01.01.2016 i wtedy rodzicielski jest aktywny
julka111

Napisano: 11 sty 2016, 14:00

julka111 pisze:Jak widziałam w SYGnity to u nich jest jedna kwota w całym okresie zasiłkowym.
Tak jest w przykładzie, który jest w naszym dokumencie na stronie www, ale nie musi tak być, mogą też być różne kwoty i może to być poprawna sytuacja.

pozdrawiam
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor
Od: 04 kwie 2007, 11:01
Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)

Napisano: 11 sty 2016, 14:02

tak samo zrobiłam ze świadczeniem rodzicielskim może ktoś podpowie jak wydrukować wysokość składek bo ja nie widzę tam opcji drukuj ?
bmf

Napisano: 11 sty 2016, 14:14

Zgodnie z tym przykładem podanym przez Sygnity to rozpoczęcie roku będziemy płacić po troszkę w każdym miesiącu, choć powinno być wypłacone we wrześniu jak rozpocznie rok szkolny. A co jak dziecko nie pójdzie do szkoły? Za osiem miesięcy dodatek zostanie wypłacony

Czy w przypadku zmiany kwoty świadczeń np przejście z 89 na 118 zł w zasiłku na dziecko 5-letnie też wypłaty rodzinnego w Sygnity są różne za okres do 5 lat i po ukończeniu 5 lat?
julia111

Napisano: 11 sty 2016, 14:30

julia111 pisze:Zgodnie z tym przykładem podanym przez Sygnity to rozpoczęcie roku będziemy płacić po troszkę w każdym miesiącu, choć powinno być wypłacone we wrześniu jak rozpocznie rok szkolny. A co jak dziecko nie pójdzie do szkoły? Za osiem miesięcy dodatek zostanie wypłacony

Czy w przypadku zmiany kwoty świadczeń np przejście z 89 na 118 zł w zasiłku na dziecko 5-letnie też wypłaty rodzinnego w Sygnity są różne za okres do 5 lat i po ukończeniu 5 lat?
Tak, potwierdzam że tak powinno być, tutaj są obszerne wyjaśnienia Ministerstwa, wraz z przykładami oraz co się powinno zrobić, jak dziecko jednak nie pójdzie do szkoły - jak obliczyć zwrot

https://public.sygnity.pl/forums//viewto ... 20&t=20514

dodam, że oczywiście Oprogramowanie SR działa zgodnie z tymi wytycznymi Ministerstwa, i samo Wam to wyliczy jak trzeba
pozdrawiam
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor
Od: 04 kwie 2007, 11:01
Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)

Napisano: 11 sty 2016, 14:32

Bardzo dziękuję
julka111

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x