do RR - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 03 lut 2014, 16:35

Wyrocznio, proszę pomóż w głupocie mojej,
mam dłuznika, który pochodzi z innego miasta, u mnie mieszka wierzycielka i on czasem sie pałęta, nie ma dowodu osobistego, z ostatniego miejsca zamieszkania jest wymeldowany ale nie mam papieru na to, no i teraz nie dawno się kręcił u dzieci więc dałam mu decyzję o zwrocie i zrobiłam wywiad tylko właściwie chyba nie powinnam była tego robić, on jest raczej bezdomny, adres do korespondencji to właściwie u byłej żony, ale co ja powinnam była zrobić bo kazać mu się zarejestrować w urzędzie pracy po ptakach nie ma dowodu osobistego, komornikowi zdążyłam napisać że bywa tu i tu i teraz jestem w kropce
~dzela

Napisano: 03 lut 2014, 17:34

I tak nieźle że zdołałaś doręczyć decyzję.
Wywiad zrobiłaś a co wpisałaś w rubryce adres zamieszkania? Wiemy przecież, że to OWD wywiad z panem dłużnikiem sporządza. Dłużnik jest bezdomny ok, ale przecież gdzieś się musi fizycznie podziać. Nie ma dowodu osobistego a jak go zidentyfikowałaś, miał jakiś inny dokument tożsamości?

Masz adres do korespondencji a więc kieruj pisma na adres wskazany przez dłużnika.
"Com napisał, napisałem."
J 19, 22
RR
Awatar użytkownika
VIP
Od: 23 lip 2007, 22:51
Zajmuję się:

Napisano: 04 lut 2014, 9:50

posiada książeczkę wojskową, w adresie zamieszkania brak nie podał mi nic, i kompletnie nie wiem co mam z nim zrobić, wysłać mu żeby zarejstrował się do PUP bez sensu ale wywiad to jakbym określiła się że jestem jego organem właściwym, do komornika teraz jakoś głupio występować o ustalenie miejsca zamieszkania nie wiem
~dzela

Napisano: 04 lut 2014, 10:22

ale pisałaś że adres korespondencji u byłej żony?
czy nie podał takiego ?
eMGie
Podinspektor
Od: 06 wrz 2013, 12:13
Zajmuję się:

Napisano: 04 lut 2014, 10:40

no tak ale adres do korespondencji a nie zamieszkania, a miejsce zamieszkania decyduje o organie właściwym do podjęcia działań wobec dłuznika
~dzela

Napisano: 04 lut 2014, 11:42

Bardzo szkoda że nie przycisnęłaś dłużnika o adres zamieszkania. Ten niby wywiad schowaj gdzieś głęboko do szuflady.
Wystąp do komornika niech wskaże adres zamieszkania, poinformuj że pan dłużnik wskazał u Ciebie adres korespondencyjnym tożsamy z adresem byłej żonki.
"Com napisał, napisałem."
J 19, 22
RR
Awatar użytkownika
VIP
Od: 23 lip 2007, 22:51
Zajmuję się:

Napisano: 04 lut 2014, 11:56

jesli dluznik jest bezdomnym przebywajacym na terenie twojej gminy to bym uznala,ze twoja gmina jest jego miejscem zamieszkania;-) tym samym, ze jestes owd - chyba to,ze ktos jest bezdomnym nie znaczy,ze juz nic z nim zrobic nie mozna?:)
tym bardziej ze podal ci adres do koresppondencji...
a tak na marginesie - mowisz,ze nie ma dowodu osobistego i nie mozesz go zobowiazac do zarejestrowania sie w PUP... mylisz sie:) taki gosc co nie ma nigdzie stalego meldunku moze wyrobic sobie dowod osobisty i jak najbardziej mozesz go zobowiazac do zarejestrowania sie w PUP...jesli (nigdzie nie ma stalego meldunku to idzie do gminy ostatniego miejsca zameldowania i tam sklada wniosek na dowod i go dostaje:) - w dowodzie nie bedzie mial tylko adresu zameldowania
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x