DO SIPERA-PILNE - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 29 sty 2015, 15:01

A CO ZROBIĆ,JEŚLI W MOJEJ MIEJSCOWOŚCI PRACOWNICY W MGOPS UPIERAJĄ SIĘ,ŻE WNUCZCE SZO SIĘ NIE NALEŻY,MIMO,ŻE SPRAWUJE ONA OPIEKĘ NAD BABCIĄ,KTÓRA U NIEJ ZAMIESZKUJE. POWOŁUJĄ SIĘ NA USTAWĘ O OBOWIĄZKU ALIMENTACYJNYM I ŻE PIERWSZEŃSTWO MA CÓRKA BABCI,KTÓRA JEST BEZROBOTNA.
ALANN83

Napisano: 29 sty 2015, 20:57

Ty przyznajesz świadczenie na podstawie zebranych w sprawie dowodów. Jeśli z wywiadu wynika, że wnuczek się opiekuje, inne przesłanki spełnia to Ty wydajesz decyzję, nie socjalny.
Do szo kolejności alimentacji nie ma ( osobiście się z tym nie zgadzam) więc jak już pisałam w innym poście, kto pierwszy ten lepszy. Oczywiście po spełnieniu wszystkich wymogów.
..... mam szczęście, jestem człowiekiem......
Sipera
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 15 kwie 2014, 8:47
Zajmuję się: ŚR, SW, DS, Za życiem, czyste powietrze, DM i DE, i wszystko co się z tym wiąże włącznie z wydawaniem decyzji, sporządzaniem list wypłat i sprawozdań

Napisano: 29 sty 2015, 21:24

PRACOWNICY MOPS MAJA WŁASNĄ INTERPRETACJĘ PRZEPISÓW DOTYCZĄCĄ PRZYZNAWANIA SZO. SAMA P.SEREDYN W PONIŻSZYM TEKŚCIE MÓWI WPROST,ŻE NIE MA KOLEJNOŚCI ALIMENTACYJNEJ PRZY SZO.
https://www.sejm.gov.pl/sejm7.nsf/Interp ... y=0CEA9BF7
ALANN83

Napisano: 29 sty 2015, 21:28

No to rzuć decyzję do napisania socjalnym. Tylko niech nie zapomną się pod nią podpisać
..... mam szczęście, jestem człowiekiem......
Sipera
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 15 kwie 2014, 8:47
Zajmuję się: ŚR, SW, DS, Za życiem, czyste powietrze, DM i DE, i wszystko co się z tym wiąże włącznie z wydawaniem decyzji, sporządzaniem list wypłat i sprawozdań

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x