Do Toma Przegapiony termin na wydanie decyzji - Świadczenia rodzinne - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 09 lut 2023, 11:02

Pisałam już wcześniej ze został przegapiony termin do wydania decyzji, w sprawie odmowy świadczenia pielęgnacyjnego dla osoby dorosłej, pisałeś wcześniej ze nie wydłużasz terminu i nie informujesz o tym strony, bo z reguły świadczenie pielęgnacyjne traktując jako skomplikowany charakter sprawy. Czy piszesz gdzieś o tym ze jest to skomplikowany charakter sprawy, jak do tego podchodzi SKO. Czepia się że nie ma w dokumentach przedłużenia terminu?
ops2023
Praktykant
Od: 07 lut 2023, 10:53
Zajmuję się: Świadczenia rodzinne

Napisano: 09 lut 2023, 11:29

Nie, nigdzie w aktach nie piszemy. Po prostu dla SP dla dorosłego z automatu liczymy sobie 2 miesiące. Mamy gdzieś na tablicy na ścianie, że ze względu na skomplikowany charakter sprawy o SP trwają z reguły dłużej.
SKO się nigdy nie czepia terminów przy odwołaniach a zdarzały się sprawy po kilka miesięcy ;) Jak już jest wydana decyzja to ich to nie interesuje.

O terminy to ból doopy mają kontrolerzy bo merytorycznie to nie za bardzo ogarniają :lol:

PS. Naprawdę mogłaś kontynuować w tamtym temacie...
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 09 mar 2005, 16:10
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)

Napisano: 09 lut 2023, 11:59

Chciałam bezpośrednio akurat do Ciebie. Dostałam, ze tak powiem brzydko od dyrektora "wyzwana" ze terminy zostały zawalone i ze nie mam żadnego pismo odnośnie przedłużenia terminu do załatwienia sprawy. A będzie odwołanie od tego i ze strona jest bardzo problemowa.
ops2023
Praktykant

Napisano: 09 lut 2023, 12:20

ops2023 pisze:
09 lut 2023, 11:59
Dostałam, ze tak powiem brzydko od dyrektora "wyzwana" ze terminy zostały zawalone
łolaboga, pewnie nominat nie znający roboty :lol:

mieliśmy sprawy gdzie autentycznie zawaliliśmy terminy bo się akta zapodziały i nigdy SKO nie zwróciło na to uwagi. Raz jak w odwołaniu osoba się poskarżyła że kilka miesięcy czekała na decyzję napisali, że skoro przed wydaniem decyzji nie interweniowała to nie ma sprawy :D
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator

Napisano: 09 lut 2023, 14:32

Uwierz mi afera na cały Ośrodek. Teraz będę kontrolowana pod każdym względem czy trzymam się terminów.
ops2023
Praktykant

Napisano: 09 lut 2023, 14:45

ops2023 pisze:
09 lut 2023, 14:32
Uwierz mi afera na cały Ośrodek. Teraz będę kontrolowana pod każdym względem czy trzymam się terminów.
Post do Toma więc miałem się nie odzywać. W poprzednim poście pisałem Ci, że możesz się bronić i nie zawaliłaś żadnych terminów bo do terminów się nie zalicza chociażby to, że oczekujesz na wywiad czy na odpowiedzi z innych urzędów. To, że dobrze jest zabezpieczyć się takim pismem to co innego ale terminów raczej nie zawaliłaś.
Jeszcze raz art.35 § 5 KPA
Do terminów określonych w przepisach poprzedzających nie wlicza się terminów przewidzianych w przepisach prawa dla dokonania określonych czynności, okresów doręczania z wykorzystaniem publicznej usługi hybrydowej, o której mowa w art. 2 pkt 7 ustawy z dnia 18 listopada 2020 r. o doręczeniach elektronicznych (Dz. U. z 2022 r. poz. 569 i 1002), okresów zawieszenia postępowania, okresu trwania mediacji oraz okresów opóźnień spowodowanych z winy strony albo przyczyn niezależnych od organu.
Szarak
Awatar użytkownika
VIP
Od: 22 mar 2017, 12:14
Zajmuję się: Multitasking

Napisano: 09 lut 2023, 14:55

Bardzo dziękuję Wam za wsparcie. Szkoda ze inni tego nie rozumieją.
ops2023
Praktykant

Napisano: 09 lut 2023, 15:38

no dokładnie jak @Szarak pisze.... większość ludków to ogarnia tylko 30 dni i nic innego nie widzą....
szkoda, że wśród tych ludków bywają urzędasy na stanowiskach
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x