DO XYZ - Stypendia

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 17 kwie 2015, 7:49

Bardzo proszę o pomoc. Dowiedziałam się z gops, że kilka rodzin pobiera zasiłek okresowy o czym mnie nie poinformowali(pracuje w zoss). Jak mam teraz postąpić poprosić na piśmie gops, żeby mi dał wykaz tych rodzin??? Później mam wszcząć postępowanie i powysyłać pisma do rodzin żeby mi to wyjaśnili???
Hania30

Napisano: 17 kwie 2015, 8:00

Ja mam to szczęście że pracuję w GOPS i na bieżąco pytam pracowników co i komu przyznali.
Jeśli masz konkretne nazwiska zadzwoń do tych osób i ich wezwij z decyzjami. przelicz dochody i tyle. u mnie jeszcze się nie zdarzyło żeby bylo przekroczenie z uwagi na otrzymanie okresówki...
Ale przynajmniej jak sama tego pilnuję to mam porządek w aktach.
Bo ogólnie to mało kto zgłasza mi zmiany i gdyby nie pracownicy socjalni, to pewnie bym była teraz w takiej samej sytuacji...
Martini
Stażysta
Od: 19 maja 2014, 10:46
Zajmuję się:

Napisano: 17 kwie 2015, 8:12

Martini a jak chce otrzymać z gopsu nazwiska konkretnych rodzin to tylko prośba do gopsu tak?
Hania30

Napisano: 17 kwie 2015, 9:17

ja nie grzebię w dochodach ludzi
podejmuję działania jak ktoś sam przyjdzie i zgłosi
xyz@

Napisano: 17 kwie 2015, 9:37

dokładnie, sami powinni to zgłosić i dopiero wtedy przeliczam
ankax

Napisano: 17 kwie 2015, 10:08

mnie socjalni sami informują, bo większość osób, które pobierają zasiłek z GOPS mają u mnie stypendium. Po prostu wspołpracujemy ze sobą. Przeliczam, robię notatkę słuzbową. wzywam tylko wtedy gdy mam jakieś wątpliwości. Zazwyczaj dzwonię i ludzie przychodzą.
Martini
Stażysta
Od: 19 maja 2014, 10:46
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem