Dobry Start 300+ a zerówka.....
- Niebezpieczna
- Stażysta
- Zajmuję się: SW
- Kontakt:
Dobry Start 300+ a zerówka.....
Powiedzcie mi jeszcze jak to będzie z zerówkami?
Wiem, że dla dzieci które będą chodzić do zerówki świadczenie się nie należy. Ale przychodzi mam dwójki dzieci i we wniosku wpisuje mi dziecko 11 letnie (świadczenie się należy) i dziecko 6 letnie, które idzie do zerówki(świadczenie się nie należy)czy w takiej sytuacji przyznajemy na pierwsze a na drugie piszemy odmowę czy jak we wniosku zaznaczy, że będzie chodzić do zerówki to już nie musimy pisać odmowy??
Wiem, że dla dzieci które będą chodzić do zerówki świadczenie się nie należy. Ale przychodzi mam dwójki dzieci i we wniosku wpisuje mi dziecko 11 letnie (świadczenie się należy) i dziecko 6 letnie, które idzie do zerówki(świadczenie się nie należy)czy w takiej sytuacji przyznajemy na pierwsze a na drugie piszemy odmowę czy jak we wniosku zaznaczy, że będzie chodzić do zerówki to już nie musimy pisać odmowy??
- 6i9
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: Dobry Start 300+ a zerówka.....
Niech w ogóle go nie wpisuje
- Niebezpieczna
- Stażysta
- Zajmuję się: SW
- Kontakt:
Najlepiej by tak było i tez będę tak mówić ale jak ktoś mi złoży wniosek taki elektronicznie? to piszemy odmowę?
- Edysia185
- Starszy referent
- Zajmuję się: SR
- Kontakt:
Jak Ci wpisze takie dziecko to się ciesz, bo za takie dziecko dostaniesz 10 zł. A później musisz dać odmowę. 10 zł dostajemy za każde wnioskowane dziecko, a nie za dziecko, któremu świadczenie się należy. Inaczej niz w 500+
-
- VIP
- Zajmuję się: Św/Fa/ŚR
- Kontakt:
a to ciekawe nie myślałam o tymEdysia185 pisze:Jak Ci wpisze takie dziecko to się ciesz, bo za takie dziecko dostaniesz 10 zł. A później musisz dać odmowę. 10 zł dostajemy za każde wnioskowane dziecko, a nie za dziecko, któremu świadczenie się należy. Inaczej niz w 500+
ale fakt jest zapis że 10 zł na dziecko uczące na które jest ustalane prawo
- Edysia185
- Starszy referent
- Kontakt:
Ja nawet dostałam maila z UW z nastepującym dopiskiem : . (Uwaga: USTALANE, a nie USTALONE, a to kolosalna różnica!)jasiak pisze:a to ciekawe nie myślałam o tymEdysia185 pisze:Jak Ci wpisze takie dziecko to się ciesz, bo za takie dziecko dostaniesz 10 zł. A później musisz dać odmowę. 10 zł dostajemy za każde wnioskowane dziecko, a nie za dziecko, któremu świadczenie się należy. Inaczej niz w 500+
ale fakt jest zapis że 10 zł na dziecko uczące na które jest ustalane prawo
- mika31
- Referent
- Zajmuję się: ŚW
- Kontakt:
Jeżeli ktoś wpisze np dwoje dzieci w tym jedno zerówkowe we wniosku to dajesz na to zerówkowe odmowę.
- 6i9
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
No dobra piszecie że nalezy się od każdego dziecka na którego jest ustalane prawo to jak to policzyć koszty obsługi jak niby ma byc. Wypłacimy dziecku 300zł od tego 80% na wynagrodzenie bierzemy( przedstawiam optymistyczny scenariusz) a skąd weźmiecie kasę na koszty obsługi na to dziecko na które jest tylko ustalane prawo 

-
- Praktykant
- Zajmuję się:
- Kontakt:
To teraz połączcie to z "dziecko albo osobę UCZĄCĄ SIĘ". Czy z zerówki jest ".... uczącą się"?
- Edysia185
- Starszy referent
- Kontakt:
nie liczysz kosztów od wypłaconych świadczeń tak jak w przypadku 500, ale również i od tych odmów. więc odmowy musisz sobie jakoś zapisywać, żeby wiedzieć ile kosztów ma być. Dostałam dzisiaj maila z UW z informacją, że mają być do każdego 4 dnia miesiąca spraw3ozdania (zapotrzebowanie) za poprzedni miesiąc. Tzn. za miesiąc lipiec będzie do 4 sierpnia i trzeba będzie wpisać liczbę dzieci na którem w danym miesiącu ustalano prawo do świdadczenia( przyznane i decyzje odmowne) oraz liczba świadczeń przyznanych w danym miesiącu. Będą dwa takiepunkty i oni sami sobie policza ile nam trzeba na koszty obsługi, a ile na wypłaty świadczeń.6i9 pisze:No dobra piszecie że nalezy się od każdego dziecka na którego jest ustalane prawo to jak to policzyć koszty obsługi jak niby ma byc. Wypłacimy dziecku 300zł od tego 80% na wynagrodzenie bierzemy( przedstawiam optymistyczny scenariusz) a skąd weźmiecie kasę na koszty obsługi na to dziecko na które jest tylko ustalane prawo
Oprócz Dobry Start 300+ a zerówka..... - Kosz przeczytaj również:
jedna osoba - 2 wnioski ????????????????????????????????????
ustawa do 500 plus :))))))moż emi ktos pomóc ?
program 300+ dobry start,,,,,.................
druki do stypendium szkolnego ...................
Sygnity - POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
uzyskane alimenty z funduszu .........
WZÓR WNIOSKU DO.......... CEPIK !
Dla kogo KDR w tej rodzinie - ?????
alimenty jak przyznajecie........
czy zmiana decyzji? - pilne!!!
Likwidacja Ośrodków Pomocy Społecznej w całym kraju
załączniki do wniosku o FA.......
likwidacja ops ow w calym kraju
Pilne... Czy żadać zwrotu za kwiecień?