dochod pomnieszony o alimenty jak jest prawidłowo?
-
- Praktykant
- Zajmuję się: ŚW, ŚR
- Kontakt:
dochod pomnieszony o alimenty jak jest prawidłowo?
Witam.czy ktoś może mi podpowiedzieć jak to jest z odliczeniem alimentow płaconych na rzecz osoby z poza rodziny? Jest to mój drugi przypadek pierwszy był ze gość płacił bieżące alimenty potwierdzenia z 12 miesięcy przedstawił ok. Ale teraz mam tak: dla pani A pismo od komornika ile przychodu przekazanych wierzyciele 0 na poczet Fa np. 5000. Dla Pani B tak samo czy mogę odliczać tylko alimenty przekazane w ierzycielce? Czy jeżeli na Fa to też? Ja jestem zdania ze tylko te które przekazalby w ierzycielce (czyli tu 0) koleżanka twierdzi że na Fa też. Tu są kwoty. Jak wy to robicie. ?
- voodoo
- Inspektor
- Zajmuję się: ŚW
- Kontakt:
Re: dochod pomnieszony o alimenty jak jest prawidłowo?
Napisz inaczej temat bo nic nie rozumiem.
- Paula
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Jeśli chodzi o to, że komornik przekazał na FA jakieś kwoty to nie jest to dla Ciebie żaden dowód. Był już taki temat, w rozporządzeniu jest par. 5 ust 1 lit e PRZEKAZY lub PRZELEWY
Na podstawie zaświadczenia od komornika nie możesz odliczyć alimentów na rzecz osób z poza rodziny.
Na podstawie zaświadczenia od komornika nie możesz odliczyć alimentów na rzecz osób z poza rodziny.
-
- Stażysta
- Zajmuję się: praktykant
- Kontakt:
ja się podłączę do pytania - jak prawidłowo odliczyć kwoty zapłaconych alimentów od dochodu członka rodziny?
klient pracował w kilku miejscach w 2016 - są więc utraty. Ale Jeden dochód pozostaje do dziś. Więc dochód ma.
Z tym, że łączna kwota zapłaconych przez niego alimentów jest wyższa niż dochód który mu pozostał.
zapłacone alimenty są niższe niż łączny jego dochód za 2016 (utracony + osiagany nadal)
ile odliczyć można tych alimentów?
i jak w sygnity wprowadzić te alimenty by odliczało tylko od dochodu człona rodziny zobowiązanego do alimentacji.
klient pracował w kilku miejscach w 2016 - są więc utraty. Ale Jeden dochód pozostaje do dziś. Więc dochód ma.
Z tym, że łączna kwota zapłaconych przez niego alimentów jest wyższa niż dochód który mu pozostał.
zapłacone alimenty są niższe niż łączny jego dochód za 2016 (utracony + osiagany nadal)
i jak w sygnity wprowadzić te alimenty by odliczało tylko od dochodu człona rodziny zobowiązanego do alimentacji.
- heiland
- Administrator
- Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS
- Kontakt:
@Paula, no nie do końca bo np. gdy organ emerytalny odlicza sam z bieżących wypłat kwotę bieżących alimentów i tak co miesiąc robi to nie masz wówczas żadnych przelewów czy przekazów a takie alimenty także musimy odliczać.
- Paula
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
pewnie bym się zastanawiała gdyby to miało wpływ na prawo do świadczenia. Jeśli komornik wystawia zaświadczenie, że ściągnął coś od dłużnika to dłużnik na pewno ma dokument, że będzie miał to i to ściągane na poczet tego czy tego. Ściągnięte kwoty na FA tak czy siak nie powinny nam obniżać dochodu.
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
[quote="nowy świerzak"]ja się podłączę do pytania - jak prawidłowo odliczyć kwoty zapłaconych alimentów od dochodu członka rodziny?
i jak w sygnity wprowadzić te alimenty by odliczało tylko od dochodu człona rodziny zobowiązanego do alimentacji.[/quote
jak zrobiłaś?
i jak w sygnity wprowadzić te alimenty by odliczało tylko od dochodu człona rodziny zobowiązanego do alimentacji.[/quote
jak zrobiłaś?
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
jak prawidłowo postapić?
-
- Stażysta
- Zajmuję się: OPS
- Kontakt:
A co robicie w przypadku gdy nie ma potwierdzenia na całą kwotę płaconych alimentów w 2016 r. Cześć potwierdzeń ma, a część płacił do ręki gotówką. Przyniósł od matki dzieci oświadczenie, że otrzymała całą kwotę. I co wówczas? Odliczyć tylko kwotę z przelewów?
-
- Stażysta
- Zajmuję się: sw
- Kontakt:
A jak Komornik przekazuje wierzycielce na podstawie tytułu wykonawczego to tego nie odliczam od dochodu gościa????? tylko jakby jej płacił przelewem/ przekazem dobrowolnie?
Oprócz dochod pomnieszony o alimenty jak jest prawidłowo? - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
otrzymałam ulgę na dzieci z urzedu skarbowego czy powinnam j
Kryterium 1200 przy pełnoletnim dziecku ze znacznym?
zgon ojca - żona moze zlozyc wniosek ?
niepełnosprawność stopien umiarkowany
NP - jak liczycie odsetki z bieżących wypłat
czy mogę dać ksero i innych dokumentów
alimenty na dziecko rozwiedziona
zabezpieczenie miejsca pobytu dzieci u babci a 500
nie złożony wniosek na stary okres i roszczenia
Gospodarstwo rolne ktoś mocny w temacie
karta podatkowa dochód uzyskany nowy okres zasiłkowy
znowu ta opieka naprzemienna - pomocy
rozwiedzeni, podzielili się dziećmi i nie zasądzili alimentó
zgon dziecka a 500+/świadczenie podzielne?
UZYSK z działalnosci na ryczałcie
Działa Wa,m dziś empatia/weryfikacja w MF?