dochód utracony i uzyskany - pilne
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: dochód utracony i uzyskany - pilne
tak też myślałam. dziekuje
-
- Stażysta
- Zajmuję się: ŚW/FA/ŚR
- Kontakt:
Proszę o pomoc, mam osobę która z dniem 10.04.2018 r. podjęła zatrudnienie, do 10 dnia każdego miesiąca ma płaconą pensję. Wiec dochód za kwiecień uzyskała 10 maja, dochód za maj uzyskała 10 czerwca. Ja biorę dochód za maj tak? Na pewno będzie przekroczenie kryterium i od kiedy uchylić świadczenie? Bardzo proszę o pomoc.
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: św
- Kontakt:
no od VI (nie interesuje nas w ogóle data wypłaty wynagrodzenia), zawsze doliczamy drugi miesiąc od rozpoczęcia zatrudnienia i uchylamy od następnegoGops456 pisze:Proszę o pomoc, mam osobę która z dniem 10.04.2018 r. podjęła zatrudnienie, do 10 dnia każdego miesiąca ma płaconą pensję. Wiec dochód za kwiecień uzyskała 10 maja, dochód za maj uzyskała 10 czerwca. Ja biorę dochód za maj tak? Na pewno będzie przekroczenie kryterium i od kiedy uchylić świadczenie? Bardzo proszę o pomoc.
-
- Stażysta
- Zajmuję się: ŚW/FA/ŚR
- Kontakt:
Bardzo dziękuje. PozdrawiamYozo pisze:no od VI (nie interesuje nas w ogóle data wypłaty wynagrodzenia), zawsze doliczamy drugi miesiąc od rozpoczęcia zatrudnienia i uchylamy od następnegoGops456 pisze:Proszę o pomoc, mam osobę która z dniem 10.04.2018 r. podjęła zatrudnienie, do 10 dnia każdego miesiąca ma płaconą pensję. Wiec dochód za kwiecień uzyskała 10 maja, dochód za maj uzyskała 10 czerwca. Ja biorę dochód za maj tak? Na pewno będzie przekroczenie kryterium i od kiedy uchylić świadczenie? Bardzo proszę o pomoc.
-
- Praktykant
- Zajmuję się: ŚW
- Kontakt:
Może podpowiecie jak rozwiązać. Pani pracuje na umowę o pracę od 2014 roku. W 2016 pracowała dodatkowo na umowę zlecenie w tej samej firmie tylko zleceniodawca miał inny NIP. Współpraca zakończona w grudniu na umowę zlecenie, na umowie o pracę jest nadal. Z umowy zlecenia ma tylko Pit-11 bez świadectwa pracy. Utracić ten dochód czy nie? Rok bazowy 2016, świadczenie jeszcze na rok 2017/18
-
- Stażysta
- Zajmuję się: ŚR
- Kontakt:
Chciałbym odświeżyć temat dochodu uzyskanego i upewnić się za jaki miesiąc policzyć dochód uzyskany i od którego miesiąca ewentualnie zmienić/uchylić decyzję?Yozo pisze: 05 lip 2018, 10:12no od VI (nie interesuje nas w ogóle data wypłaty wynagrodzenia), zawsze doliczamy drugi miesiąc od rozpoczęcia zatrudnienia i uchylamy od następnegoGops456 pisze:Proszę o pomoc, mam osobę która z dniem 10.04.2018 r. podjęła zatrudnienie, do 10 dnia każdego miesiąca ma płaconą pensję. Wiec dochód za kwiecień uzyskała 10 maja, dochód za maj uzyskała 10 czerwca. Ja biorę dochód za maj tak? Na pewno będzie przekroczenie kryterium i od kiedy uchylić świadczenie? Bardzo proszę o pomoc.
Pani podjęła pracę 12 sierpnia br. wynagrodzenie otrzymała za ten miesiąc otrzymała 10 września. Dochód za wrzesień br. otrzymała 10 października br.
Za jaki miesiąc dochód i od kiedy wpływ na decyzję? Jakby wypłata była tego samego miesiąca to nie ma problemu. Czy liczymy tak jak przy zasiłku dla bezrobotnych czyli datę pierwszej wypłaty?
Oprócz dochód utracony i uzyskany - pilne - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
praca sezonowa - za granicą!
bardzo proszę o pomoc ukrainka
koordynacja zasiłek dla bezrobotnych po powrocie z Anglii
umowa zlecenie u tego samego pracodawcy
nienależnie pobrane świadczenie - odsetki umorzone
PILNE! Zamiana 500+ na spłatę zaległości czynszowych Art. 9
zabezpieczenie powództwa o alimenty
Pan Tomek Sygnity - jednostki terytorialne
Czy przyznać św. na drugie dziecko?
liczba świadczeniobiorców sygnity
opiekun prawny a skład rodziny
Mąż obcokrajowiec przebywający w Polsce
Zaświadczenia z ZUS, z KRUS czy wymagacie przy uzysku??
dzieci, oni po rozwodzie prawomocnym, wnioski o swiadczenie
Awaria Jednostek Terytorialnych
komu możemy wypłacić świadczenia /choroba wnioskod.