Dziewczyna poszła do pracy i przynosi zaświadczenie - praca od 01.09.15 do 02.10.15.Potem od 03.10. do 16.10 ma zasiłek chorobowy płacony z ZUS i od 17.10 jest na zasiłku macierzyńskim płaconym przez ZUS. I jest na tym zasiłku macierzyńskim teraz. Czy jest tu dochód uzyskany?? Proszę o pomoc:)
Jeżeli nadal jest zatrudniona u tego samego pracodawcy, uzysk z października. Jeżeli zasiłek macierzyński ma przyznany po utracie zatrudnienia to wówczas uzysk z listopada 2015
jest zatrudniona u tego samego pracodawcy, ale od pierwszego dnia pracy poszła na chorobowe i ten wrzesień płacił jej pracodawca (do 02.10). Potem poszła na zas. chorobowy (3.10-16.10) i płacił już ZUS a potem na zas. macierzyński do teraz (cały czas zatrudniona). Czyli nie ma utraty zatrudnienia, ale zastanawiam się czy mam jej coś uzyskać, bo dochodu z października nie mogę bo od 3.10 już była na zas. chorobowym a pracuje nadal. Także chyba jej nuc nie uzyskuję. Wolę jednak zapytać czy dobrze myślę.
robisz uzyskanie dochodu za kolejny miesiąc po rozpoczęciu pracy czyli za październik 2015r.... wynagrodzenie za dni przepracowane + zasiłek chorobowy za dni niezdolności do pracy.