dochód uzyskany

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
ODPOWIEDZ
ANDZIA33

dochód uzyskany

Post autor: ANDZIA33 »

Czy mogę wystawić decyzje do konkretnego miesiąca, gdy mam zaświadczenie za 2 miesiąc pracy i wiem, że nastąpi uzyskanie dochodu i od tego miesiąca dochód będzie przekraczał?
ANDZIA33

Re: dochód uzyskany

PROSZĘ O ODPOWIEDŹ :)
Aleks
Starszy referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: Aleks »

wystawiasza do końca okresu świadczeniowego, a po uzyskaniu zaświadczenia za drugi miesiąc przepracowany i po analizie na jego podstawie dochodu robisz decyzję wstrzymującą.
Awatar użytkownika
6i9
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: 6i9 »

A czemu tak Aleks??? Skoro na dzień wydania decyzji wiadomo że nie należy się od danego miesiąca. I co przyznać i potem uchylać??? Bez sensu. Ja w takim przypadku przyznaję do danego m-ca
Awatar użytkownika
Tom.
Administrator
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)
Kontakt:

Post autor: Tom. »

w takiej sytuacji jak opisujesz przyznajesz do ale musisz też odmówić od następnego miesiaca
ANDZIA33

Czyli w orzeczeniu: w 1 podpunkcie przyznaje do konkretnego miesiąca, a w 2 podpunkcie odmawiam od następnego. Dobrze zrozumiałam ? :)
Awatar użytkownika
Tom.
Administrator
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)
Kontakt:

Post autor: Tom. »

tak
już nie taka nowa

Post autor: już nie taka nowa »

my robimy tylko przyznanie do..

w Uzasadnieniu oczywiscie dokładny opis

Kiedyś byl wyrok ws. rodzinnego,ze nie trzeba uzupełniac okresu zasiłkowego o odmowe. Wystarczy pisać przyznaje do...
ODPOWIEDZ