Dochód uzyskany - brak zaświadczenia.

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
ODPOWIEDZ
magda33
Referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Dochód uzyskany - brak zaświadczenia.

Post autor: magda33 »

Pani pobiera świadczenie wychowawcze na czwórkę dzieci od października 2017 roku , przychodzi dziś czyli 19.02.2017 i przedstawia umowy od października 2017 , wcześniej zapomniała , kazałam jej przynieść zaświadczenie za listopad 2017 żeby przeliczyć , (prawie jestem pewna ze dochód przekroczy), powiedziała ze do końca tygodnia dostarczy .Tylko mam taki problem jeśli ona mi nie doniesie tego zaświadczenia a w poniedziałek 26.02 mamy wypłatę to czy mogę na podstawie tych umów wstrzymać jej wypłatę ?
Ragnar
Starszy referent
Zajmuję się: ŚW
Kontakt:

Re: Dochód uzyskany - brak zaświadczenia.

Post autor: Ragnar »

a co się przejmujesz na zapas - to ona ma zwracać nie ty :lol:

ja bym ją teraz wezwał i zobowiązał do dostarczenia dokumentów pod groźbą wstrzymania

prawdopodobnie Ci nie przyniesie więc pisz do pracodawcy
Małopolska/OPS/Sygnity
magda33
Referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Tylko jak teraz jej jutro wyślę wezwanie do dostarczenia to muszę jej dać chociaż 14 dni na dostarczenie zaświadczenia i nie mogę jej od tak wstrzymać sama prawda ?
Ragnar
Starszy referent
Zajmuję się: ŚW
Kontakt:

Post autor: Ragnar »

ty sobie wyślij wezwanie (minie termin określony w piśmie) to będziesz miała podstawę do wstrzymania wypłaty jak się nie zastosuje do pisma

sama jej nic nie wstrzymuj bo zaświadczenia o zarobkach nie widziałaś. może akurat będzie niespodzianka 8-) i dalej będzie się mieścić w kryterium :mrgreen:
Małopolska/OPS/Sygnity
magda33
Referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Ok czyli muszę jej normalnie wypłacić za luty jeśli mi nie doniesie zaświadczenia czyli nie mam na to żadnego wpływu, dzięki
ODPOWIEDZ