dochód uzyskany-zł za zł-SYGNITY - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 12 lut 2016, 13:14

Pani ma przyznane świadczenia od listopada,2015r. - zasiłki rodzinne, wielodzietność oraz dodatek z tyt . ur. dziecka, już wypłacony w grudniu. Doniosła dochody uzyskane za styczeń, przekracza dochód od lutego, liczę zł za zł. SYGNITY wylicza mi m.in. dodatek z tyt. urodzenia od lutego do października w kwocie 56,14. Czy to ok?
ebebe

Napisano: 12 lut 2016, 13:22

wlaśnie zastanawiam sie jak system liczy ? czy dalsze przeliczanie nastepuje dopiero od lutego i liczy tak jakby wniosek był złożony w lutym, czy bierze pod uwage rowniez te juz wypłacone?
W twoim przypadku nie rozumiem dlaczego dzieli dodatek , ktory był juz wypłacony. przecież swiadczenia do stycznia pobierała w pełnej wysokosci, bo miesciła się w kryterium, wiec swiadczenia z okresu 11/2015 - 01/2016 wogole nie powinny byc brane pod uwage.
Człowiek nie jest taki, co by sobie nie poradził:)
POCAHONTAS
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 25 lis 2005, 10:00
Zajmuję się:

Napisano: 12 lut 2016, 13:30

No właśnie też mnie to zastanowiło - już został wypłacony w całej kwocie 1000zł, wg mnie już nie powinien brać go pod uwagę.
ebebe

Napisano: 12 lut 2016, 14:37

ja mam też uchylenie od lutego, za duży dochod,zeby stosowac zł za zł, ale wprowadziłam sobie symulację i przelicza mi od 02/2016. z tym,ze ja nie miałam D1, tylko zr +zr+d6.
Człowiek nie jest taki, co by sobie nie poradził:)
POCAHONTAS
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 25 lis 2005, 10:00
Zajmuję się:

Napisano: 12 lut 2016, 14:49

Może Pan Tomek z Sygnity........
ebebe

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny