Dochód z pracy za granicą - pomocy !

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
ODPOWIEDZ
Kate12345

Dochód z pracy za granicą - pomocy !

Post autor: Kate12345 »

Witam! Czy dochód z pracy za granicą w roku 2014 możemy utracić ? Nie mam żadnych polskich dokumentów oprócz jakiegoś rozliczenia niemieckiego. Strona została zarejestrowana w Urzędzie Pracy, nie wiem nawet na jakiej podstawie - wpisała ten dochód na nieopodatkowanych?
didi

Re: Dochód z pracy za granicą - pomocy !

Post autor: didi »

w oświadczeniu nieopodatkowanym wpisuje dochód w takiej walucie jakiej pracował
i biorę oświadczenie od strony w jakim okresie pracował i na jakiej podstawie, i co teraz robi. dochód z zagranicy przeliczam na zł i traktuję jako dochód utracony.
Kate12345

Post autor: Kate12345 »

Ale jak mi wpisze te dochody uzyskane za granicą w roku 2014 pomniejszone odpowiednio o zapłacone za granicą: podatek oraz składki to na jakiej podstawie ja mogę to utracić ? Przecież dochodów nieopodatkowanych nie utracamy, strona nie rozliczała się w Polsce.
1986

Post autor: 1986 »

Kate12345 pisze:Ale jak mi wpisze te dochody uzyskane za granicą w roku 2014 pomniejszone odpowiednio o zapłacone za granicą: podatek oraz składki to na jakiej podstawie ja mogę to utracić ? Przecież dochodów nieopodatkowanych nie utracamy, strona nie rozliczała się w Polsce.

a gdzie jest napisane, ze nieopadtkowanych nie utracamy w ustawie?

ja widze ze utrata dochodu oznacza to m.in utrate zatrudnienia
ODPOWIEDZ