Co do zasady w takim przypadku występuje utrata i powinno się przyjąć dochód z września. Jednak zauważyłem też taką praktykę, że jeżeli dalej ma być przyznany zasiłek okresowy, to po prostu przyjmuje się dochód z sierpnia - z pominięciem tej ostatniej okresówkiGopsiara78 pisze: ↑11 wrz 2024, 9:16A jak podchodzicie do utraty zasiłku okresowego?
Klient miał przyznany na okres np. VII-VIII i przychodzi we wrześniu dalej po pomoc. Czy robicie utratę czy przyjmujecie normalnie dochody za sierpień bez uwzględnienia otrzymanego zasiłku okresowego?
No właśnie. Do tej pory robiliśmy jako utratę i to wg mnie było prawidłowe. Nastąpiły zmiany i musimy teraz robić bez utraty.Ten z Łopieki pisze:Co do zasady w takim przypadku występuje utrata i powinno się przyjąć dochód z września. Jednak zauważyłem też taką praktykę, że jeżeli dalej ma być przyznany zasiłek okresowy, to po prostu przyjmuje się dochód z sierpnia - z pominięciem tej ostatniej okresówkiGopsiara78 pisze: ↑11 wrz 2024, 9:16A jak podchodzicie do utraty zasiłku okresowego?
Klient miał przyznany na okres np. VII-VIII i przychodzi we wrześniu dalej po pomoc. Czy robicie utratę czy przyjmujecie normalnie dochody za sierpień bez uwzględnienia otrzymanego zasiłku okresowego?