Dochody z empatii Sygnity - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 5    [ Posty: 43 ]

Napisano: 05 sty 2016, 15:12

Witam,
czy ktoś może mi napisać jak krok po kroku uzyskać dochody wnioskodawcy z empatii w programie Sygnity?
Xanadu

Napisano: 05 sty 2016, 15:17

Wchodzisz we wszystkie wnioski
potem na górze weryfikacje, empatia, potem znowu weryfikacja i wybierasz dochody
Zus jak na razie jeszcze nie działa.
gosia22

Napisano: 05 sty 2016, 15:19

gosia22 pisze:Zus jak na razie jeszcze nie działa.
Czekamy na komunikat z MPiPS w tej sprawie który ma być wysłany do wszystkich Jednostek.
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor
Od: 04 kwie 2007, 11:01
Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)

Napisano: 05 sty 2016, 15:25

najgorsze jest to,że trzeba wprowadzic wniosek i wszystkich członków rodziny, zeby móc sprawdzić w empatii dochpody. czy mozna to zrobic przy niezakwalifikowanym wniosku też?
oleńka23

Napisano: 05 sty 2016, 15:32

oleńka23 pisze:najgorsze jest to,że trzeba wprowadzic wniosek i wszystkich członków rodziny, zeby móc sprawdzić w empatii dochody.
To jest najważniejszy wymóg Ministerstwa, warunek udostępnienia tych informacji.
Cytuję wymagania homologacyjne:

Wywołanie usługi zawsze następuje w kontekście konkretnej wskazanej przez użytkownika sprawy zarejestrowanej w SD. Nie ma możliwości wywołania usługi bez wskazania kontekstu takiego wywołania (...) . Użytkownik nie może mieć możliwości wpisania odręcznie jakichkolwiek danych użytych do wywołania usługi, poza wskazaniem okresu, którego dotyczy zapytanie.

Celem tych ograniczeń jest zapewnienie, że weryfikujemy tylko i wyłącznie osoby którymi się zajmujemy w ramach prowadzonych spraw. Inaczej można by zapytać o dochody np. Donalda Tuska.
oleńka23 pisze:czy mozna to zrobic przy niezakwalifikowanym wniosku też?
można, byle by nie był zapisany w trybie uproszczonym

pozdrawiam
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor

Napisano: 05 sty 2016, 15:35

wiecie co tak chcialam sobie sprawdzić czy mi zadziała i poszedł wniosek do ZUS... zlecenie weryfikacji składek w systemie informatycznym zus - taki mam komunikat i jak biore "pobierz wyniki" - najwczesniej 06.01.2015 od godziny 14.44:)
kiki2015

Napisano: 05 sty 2016, 15:36

kiki2015 pisze:wiecie co tak chcialam sobie sprawdzić czy mi zadziała i poszedł wniosek do ZUS... zlecenie weryfikacji składek w systemie informatycznym zus - taki mam komunikat i jak biore "pobierz wyniki" - najwczesniej 06.01.2015 od godziny 14.44:)
A o co pytałaś? I kiedy? Czyżby zaczęło działać? Może już odblokowali.
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor

Napisano: 05 sty 2016, 15:37

o skąłdke zdrowotna, ale dochody tez mi juz idą i to bardzo syzbko:)
kiki2015

Napisano: 05 sty 2016, 15:40

Czy będziemy mogli z Urzędu Skarbowego również uzyskać dochody za 2014 r. - czy to jezst zakładka system informacyjny Ministerstwa Finansów???
Xanadu

Napisano: 05 sty 2016, 15:52

kiki2015 pisze:o skąłdke zdrowotna, ale dochody tez mi juz idą i to bardzo syzbko:)
Kiki jak złożyłaś zapytanie o dochody, tak krok po kroku :)
Xanadu

Strona 1 z 5    [ Posty: 43 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x