dodatek dla pracownika zajmującego się 500+

Zuzanka

dodatek dla pracownika zajmującego się 500+

Post autor: Zuzanka »

Witam!

Czy Państwa kierownicy zaproponowali Wam dodatek za prowadzenie obsługi 500+ dla rodzin zastępczych?Jak tak to w jakiej wysokości? Czy macie to wrzucone po prostu w zakres czynności?
fgh

Re: dodatek dla pracownika zajmującego się 500+

Post autor: fgh »

500 za pierwszy miesiąc tj. kwiecień i 200 za kolejne
Zuzanka

Dziękuję za odpowiedź, chciałam mieć porównanie jak to wygląda w innych jednostkach, bo u mnie o dodatku ani słowa.
zaza

Post autor: zaza »

Dodatek musi być ponieważ PCPR dostanie 1% wypłaconych środków na obsługę. Nie dajcie się zrobić w .... ;-) i robić tego za darmo, bo ktoś te pieniądze i tak weźmie. Ale nie ma się czym ekscytować, bo kokosów z tego 1% nie będzie. A jak jeszcze rozdzielić to między panią, która będzie wydawać decyzję, panią księgową, która będzie wypłacać i dyrektora, to śmieszne pieniądze będą. ;-)
eryk

Post autor: eryk »

Obsługa szeroko pojętą to tonery, papier itp. Nie musi to być dodatek do wynagrodzenia.
jatoja

Post autor: jatoja »

Na szkoleniu w sprawie wypłaty świadczeń pan dyr. departamentu jasno określił, że pieniądze na obsługę są również na wynagrodzenia. Czasy czynu społecznego się skończyły..... Więc jak dyrektor powie, że pieniądze poszły w całości na papier i toner - niech sam przyjmuje wnioski i wydaje decyzje!
Zuzanka

No właśnie, czasy czynu społecznego się skończyły, każdy za swoją pracę i to jeszcze dodatkową chce otrzymać godziwe pieniądze..nastroiłam się bojowo! :)
Awatar użytkownika
iwa27
Referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: iwa27 »

Pan dyrektor departamentu policzył sobie ile to jest 1% z dotacji? Nasza księgowa twierdzi, że to ledwo starczy na tonery, papier, koperty, znaczki itp. A w ogóle to przecież księgowość też będzie miała z tym robotę, bo to o jedno klikniecie więcej w banku :twisted: Znając życie u nas skończy się tym, że zrefundują częścią tej dotacji wynagrodzenie osoby, która przy tym będzie mieć najwięcej roboty. Czyli nie będzie ani grosika więcej.

Jatoja masz cohones ;) naprawdę tak powiesz dyrektorowi?
Zuzanka

Nie wyobrażam sobie robić jeszcze więcej niż obecnie w tym samym czasie za tą samą wypłatę
Jatoja

Post autor: Jatoja »

No cóż czyn społeczny sobie daruję :lol: ale powiedzenie, że za free nie będę tego robić - jak najbardziej tak. Ta praca już dawno nauczyła mnie asertywności.
Pozdrawiam
ODPOWIEDZ