dodatek dla pracowników socjalnych
Re: dodatek dla pracowników socjalnych
Ponieważ ja bym się modlił na jego miejscu. Jestem najlepszy, jestem żywą legendą mojego DD. Do Stokrotki - grunt to z całego wywodu wyciągnąć rzeczy najistotniejsze.
Do Leona - nie ma ludzi niezastąpionych ...................!!!!!!!
To fakt - \"grunt to z całego wywodu wyciągnąć rzeczy najistotniejsze\".
To fakt - \"grunt to z całego wywodu wyciągnąć rzeczy najistotniejsze\".
Niestety, Leon ma rację. Są ludzie niezastępowalni. Jak sobie gdzieś znikają, sprawy które załatwiali znikają wraz z nimi. Znaczy, nie są załatwiane albo załatwiane są jakoś tak... że się rozłażą. Nie ma tej spójności i dynamiki, jaką dają ludzie znający się na rzeczy - wirtuozowie swej pracy. Pozdrawiam ~Leona. Wierzę, że wie, co mówi 

Znam legendę jednego z DD o najlepszym i niezastępowalnym Leonie. Znają ją ci, którzy są w bractwie KN. Jej treść jest przekazywana ustnie jedynie członkom bractwa, a jej znajomość jest oznaką największego zaufania jakim osoba może zostać obdarzona. Treść legendy jest przekazywana w trakcie rytuału mianowania, po którym osoba dostaje oświecenia i staje się nieusuwalna.
Jako omnipotentny Bóg-Supermen czasem odbieram modlitwy dyrektora przerażonego wizją utraty takiego pracownika.
Jako omnipotentny Bóg-Supermen czasem odbieram modlitwy dyrektora przerażonego wizją utraty takiego pracownika.
Kiedyś mój przyjacioł powiedział mi pewien tekst. Kiedyś też myślałem, że nie ma ludzi niezastąpionych. Siebie też do nich zaliczałem. On wtedy mówi mi: \"Cmentarze są pełne ludzi niezastąpionych\". Sam tego nie wymyślił. Był to cyctat kogoś mądrego. Wracając do meritum. U nas zawsze warunkiem przyznania dodatku było wykonywanie 50% czasu pracy w terenie. Z tego względu nasza pracownik socjalny go nie otrzymywał. Co do odebrania dodatku w PCPR. Wiem, że niektóre PCPR stworzyły u siebie ORPZ i pracownicy socjalni zostali przesunięci do nich na stanowisko specjalisty pracy z rodziną. Takie rozwiązanie skutkuje odebraniem dodoatku. Moim zdaniem jest to bardzo złe rozwiązanie. Pozdrawiam.
Organizator Rodzinnej Pieczy Zastępczej - zajmuje się szkoleniem i współpracą z rodzinami zastępczymi
Prawo Chapmana:
Nie bądź niezastąpiony. Ludzie niezastąpieni nie awansują.
Nie bądź niezastąpiony. Ludzie niezastąpieni nie awansują.
\"Jeśli będziesz przykładnie pracował osiem godzin dziennie, może ci się kiedyś uda zostać kierownikiem i pracować dwanaście.\"
— Robert Lee Frost
— Robert Lee Frost
Oprócz dodatek dla pracowników socjalnych - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze przeczytaj również:
pracownik socjalny w pow a kontrola zarządcza
Bójka policjantów w domu dziecka w Lęborku
Wywiad z Polkowskim
Przyjęcie dziecka do placówki
Placówki niepubliczne
POSTULATY DO RZĄDU
RUSZCZIE DYREKTORÓW
Chylę czoła przed wychowawcami.
co po tym jak już ktoś dojdzie do wniosku, ze placówka jest zbędna????
odpłatność za pobyt dziecka
umieszczenie dziecka w DPS
rozmowa o systemie
postanowienie sądu o umieszczeniu w placówce
premie
Pytanie do psychologów dot. diagnozy psychologicznej dziecka
Pytanie o asystenta rodzinnego