dodatek dla pracowników socjalnych

Wybrane tematy:
socjoterapia Opieka prawna nad małoletnią wychowanką w ciąży Zwolnienie dziecka z placówki opiekuńczo- wychowawczej urlopowanie wszystkich wychowanków z placówki... Alimenty ponowne umieszczenie w POW odpłatność za pobyt pensjonariusza w ZOL
~Leon

Re: dodatek dla pracowników socjalnych

Post autor: ~Leon »

Ponieważ ja bym się modlił na jego miejscu. Jestem najlepszy, jestem żywą legendą mojego DD. Do Stokrotki - grunt to z całego wywodu wyciągnąć rzeczy najistotniejsze.
~Stokrotka

Post autor: ~Stokrotka »

Do Leona - nie ma ludzi niezastąpionych ...................!!!!!!!
To fakt - \"grunt to z całego wywodu wyciągnąć rzeczy najistotniejsze\".

~Leon

Post autor: ~Leon »

Niestety są ludzie niezastąpieni.
~Leoncijo ;)

Post autor: ~Leoncijo ;) »

Niestety, Leon ma rację. Są ludzie niezastępowalni. Jak sobie gdzieś znikają, sprawy które załatwiali znikają wraz z nimi. Znaczy, nie są załatwiane albo załatwiane są jakoś tak... że się rozłażą. Nie ma tej spójności i dynamiki, jaką dają ludzie znający się na rzeczy - wirtuozowie swej pracy. Pozdrawiam ~Leona. Wierzę, że wie, co mówi :)
~etatysta

Post autor: ~etatysta »

Znam legendę jednego z DD o najlepszym i niezastępowalnym Leonie. Znają ją ci, którzy są w bractwie KN. Jej treść jest przekazywana ustnie jedynie członkom bractwa, a jej znajomość jest oznaką największego zaufania jakim osoba może zostać obdarzona. Treść legendy jest przekazywana w trakcie rytuału mianowania, po którym osoba dostaje oświecenia i staje się nieusuwalna.
Jako omnipotentny Bóg-Supermen czasem odbieram modlitwy dyrektora przerażonego wizją utraty takiego pracownika.
~Marcin

Post autor: ~Marcin »

Kiedyś mój przyjacioł powiedział mi pewien tekst. Kiedyś też myślałem, że nie ma ludzi niezastąpionych. Siebie też do nich zaliczałem. On wtedy mówi mi: \"Cmentarze są pełne ludzi niezastąpionych\". Sam tego nie wymyślił. Był to cyctat kogoś mądrego. Wracając do meritum. U nas zawsze warunkiem przyznania dodatku było wykonywanie 50% czasu pracy w terenie. Z tego względu nasza pracownik socjalny go nie otrzymywał. Co do odebrania dodatku w PCPR. Wiem, że niektóre PCPR stworzyły u siebie ORPZ i pracownicy socjalni zostali przesunięci do nich na stanowisko specjalisty pracy z rodziną. Takie rozwiązanie skutkuje odebraniem dodoatku. Moim zdaniem jest to bardzo złe rozwiązanie. Pozdrawiam.
~.

Post autor: ~. »

Marcin..ORPZ co to jest???
~Marcin

Post autor: ~Marcin »

Organizator Rodzinnej Pieczy Zastępczej - zajmuje się szkoleniem i współpracą z rodzinami zastępczymi
~witam

Post autor: ~witam »

Prawo Chapmana:
Nie bądź niezastąpiony. Ludzie niezastąpieni nie awansują.
~etatysta

Post autor: ~etatysta »

\"Jeśli będziesz przykładnie pracował osiem godzin dziennie, może ci się kiedyś uda zostać kierownikiem i pracować dwanaście.\"

— Robert Lee Frost
ODPOWIEDZ