Mam jeszcze jedno pytanie , jedna Pani miała przyznany i wypłacony dodatek dyferencyjny , a teraz przyszła informacja od wojewody o uchyleniu tego dodatku a przyznaniu świadczenia w pełnej wysokości, Jak myślicie dopłacić różnice , czy wypłacić normalnie , a potem będzie zwrot dodatku, nie wiem jak to zrobić?/.... Pomóżcie ...............
Jak rozumiem przyznanie także orzekł Wojewoda. W takim przypadku najlepiej skontaktować się z pracownikiem, który to tam wydał, bo ewentualne nienależnie pobrane także egzekwował by wojewoda. Inna sprawa, że w ogóle mówienie o NP w tej sytuacji to lekkie nieporozumienie, więc zapewne ustalicie, aby wypłacić różnicę i tyle.
Wojewoda orzekł , że od 01.012.2021 nie zachodzi koordynacja wobec tego nalezy uchylić dodatek dyferencyjny... i co w takiej sytuacji, od 01.12.2021 rodzina mieszka w Norwegii i podlega wyłącznie ustawodastwu norweskiemu, I co teraz ???
Nie wiem czy jako gmina możesz uchylać wstecznie za okres bez koordynacji, raczej od razu NP. - na pewno tutaj powinna być odmowa na zamieszkanie art 1 ust 2, względnie art. 8 ust 4. - cała rodzina tam zamieszkiwała w tym okresie.